Leuk volgens Nathalie: ‘Ze hebben hier echt bijna alles wat ik gebruik’

Hé jij! Als Almeloër denk je misschien alle plekken in de stad te kennen. Wedden dat je nog lang niet alles hebt ontdekt? Wekelijks vertellen locals jou over hun favoriete hotspots. Nathalie Hageman (34) is vandaag aan het woord.

Het coronavirus maakt het niet makkelijk voor de ondernemers van Almelo. Sommigen hebben noodgedwongen hun zaak moeten sluiten en anderen gaan moeizaam door. Juist in deze tijd willen we de ondernemers daarom graag een hart onder de riem steken. Blijf ze steunen, support your locals! 

Nathalie woont sinds maart 2019 in Almelo. “Ik ben geboren in Deventer en ben voor de liefde in Almelo gaan wonen. In maart 2020 is mijn leven gigantisch op zijn kop gaan staan. Ik kreeg een herseninfarct op 34-jarige leeftijd. Ik mag van geluk spreken, dat ik hier nog over kan schrijven.”

Nathalies huis is op loopafstand van het centrum van Almelo. “Het mooie is dat een boodschap zo gedaan is en dat parkeren van je auto nooit een probleem is. Ik heb een tijdje niet auto mogen rijden door mijn herseninfarct, dus winkels op loopafstand waren toen een uitkomst voor mij.”

Grotestraat lege straten
Foto: indebuurt Almelo

Boodschappen

Nathalie heeft de Coop dichtbij haar huis zitten, maar voor haar boodschappen gaat ze lekker een stukje fietsen. “Ik fiets altijd naar het Eskerplein. Alles zit mooi dicht bij elkaar, ideaal! Ik kom veel bij de Lidl, de Kruidvat en niet te vergeten de dierenwinkel. Daar koop ik al het lekkers voor mijn hond Hummel.”

Lidl Eskerplein Almelo
Foto: Google Streetview

Lidl – Eskerplein

Eskerplein 5, 7603 WH Almelo

Nu geopend

Meer informatie

Winkel

Favoriete winkel? Dat is de Action voor Nathalie. “Het klinkt heel cliché, maar daar hebben ze echt vrijwel alles wat ik zo’n beetje gebruik. Leuke woonaccessoires koop ik niet bij de action, want dat heeft heel Nederland in huis staan. Daarvoor ga ik naar de Intratuin, ook een van mijn favoriete winkels.”

Action nieuw in Almelo
Foto: indebuurt Almelo

Action

Marktplein 7, 7607 HM Almelo

Nu geopend

Meer informatie

Restaurant

Nathalie gaat graag een hapje eten bij Dock 19. “Het is hier altijd gezellig en de bediening is top. Ik raad vooral de carpaccio aan als voorgerecht. Die is echt té lekker.”

Maar Nathalie komt ook graag bij NielZ. “Het is er altijd gezellig druk en hun nacho-schotels zijn super lekker. Mijn zoon van negen denkt altijd zo’n schaal vol alleen op te kunnen eten, maar zijn ogen zijn groter dan zijn maag. Ik zou graag weer uit eten gaan. Corona gooit helaas momenteel heel wat roet in het eten. Onze dagelijkse bezigheden en uitjes worden natuurlijk erg beperkt.”

Dock19 dicht 15-03-2020
Foto: indebuurt Almelo

Dock 19

Haven Noordzijde 19, 7607 ER Almelo

Nu geopend

Meer informatie

Snackbar

Nathalies favoriete snackbar in Almelo is Bart’s Snelbuffet. “Ook hier is het personeel vriendelijk en ze zijn goed met hun werk bezig. Dat is iets wat ik belangrijk vind, klantvriendelijkheid. Mensen moeten plezier in hun baan hebben en dit ook uitstralen.”

Foto: Google Streetview

Bart’s Snelbuffet

Ootmarsumsestraat 322, 7603 AT Almelo

Nu geopend

Meer informatie

Kapper

“Mijn haar is heilig, zeg ik wel eens gekscherend, maar eigenlijk is dit echt zo. Ik kan echt balen als mijn haar niet goed zit”, vertelt Nathalie. “Ik ga altijd naar mijn vaste kapster bij BrainWash. Toen ik nog in Enschede woonde, werkte zij in Enschede. Vervolgens verhuisde ik naar Almelo en kreeg zij haar werkplek in Almelo. Ze verhuisde dus gewoon gezellig met mij mee. Jammer genoeg staat ze nu bij de BrainWash in Nijverdal. Ik rijd om de vier weken naar Nijverdal.”

Archieffoto: Sander Bronts

BrainWash Kappers Almelo

Eskerplein 1, 7603 WH Almelo

Nu geopend

Meer informatie

Mooiste plek in Almelo

Wat is de mooiste plek van Almelo? Nathalie kent meerdere mooie plekken. “Kanaal Zuidzijde is wel een plek waar ik graag kom als we een stukje gaan fietsen. Verder loop ik elke dag in de Gravenallee met mijn hond. Dit is hemelsbreed dertig meter van mijn huis. Daarom ben ik daar ook elke dag te vinden.”

“Waar ik vaak langsrij is de graffitimuur bij Studio 15 aan de Kolthofsingel. Mijn zoon wil altijd kijken of er nieuwe graffiti op de muur zit. Ik maak dan een foto van hem en de graffitimuur. We hebben er al verscheidene leuke foto’s gemaakt.”

Gravenallee Almelo 1
Foto: indebuurt Almelo

Wat kan er beter in Almelo

Nathalie stoort zich aan de leegstand in Almelo. “Dan praat ik vooral over het stukje bij Talamini en verder. De boel verpauperd daar. We hebben zulke mooie nieuwbouw in de binnenstad inclusief het helemaal nieuwe Marktplein, maar dat stukje van de Grotestraat is echt foeilelijk. Gooi het plat en zet er woonruimte op.”

IJssalon Talamini in Almelo
Foto: indebuurt Almelo

Wat mist er in Almelo

Wat mist Nathalie in Almelo? “Ik mis een goede sneakerzaak en een Media Markt. Ik bestel mijn sneakers vaak online, omdat ik niet van de standaard sneakers ben. Vaak is er online net wat meer keuze uit exclusieve sneakers. Media Markt is onder meer ideaal voor het direct printen van foto’s. Ik maak dagelijks veel foto’s en vind het leuk dit als herinnering op papier te hebben. Ook de keuze voor cd’s, dvd’s en games is er uitgebreid.”

Sneakers Almelo
Foto: Pixabay

Jouw tips op onze site?

Lijkt het jou ook leuk om je favoriete hotspots met ons te delen? Mail ons dan op [email protected]. Je krijgt dan snel een reactie van ons terug.

Het coronavirus maakt het niet makkelijk voor de ondernemers van Almelo. Sommigen hebben noodgedwongen hun zaak moeten sluiten en anderen gaan moeizaam door. Juist in deze tijd willen we de ondernemers daarom graag een hart onder de riem steken. Blijf ze steunen, support your locals! 

Lees meer:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Win het boek over Darius Dhlomo!

Bij indebuurt Almelo maak je nu 3 x kans op het nieuwe boek over Darius Dhlomo

Winactie! 3 x kans op het boek over oud-Heraclesspeler Darius Dhlomo

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “De favoriete Almelose plekjes van Greetje: ‘Als mindervalide haal ik het liefst hier mijn broodje’”

De favoriete Almelose plekjes van Greetje: ‘Als mindervalide haal ik het liefst hier mijn broodje’

Ga naar “De favoriete Almelose plekjes van Kevin: ‘Mijn werkplek is gelijk ook mijn favoriete café’”

De favoriete Almelose plekjes van Kevin: ‘Mijn werkplek is gelijk ook mijn favoriete café’

Ga naar “De favoriete Almelose plekjes van Mariska: ‘Ik hoop dat mijn favoriete café nog eens terugkomt’”

De favoriete Almelose plekjes van Mariska: ‘Ik hoop dat mijn favoriete café nog eens terugkomt’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Volkswagen-bus tent € 69,95”

Volkswagen-bus tent € 69,95

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Hollandse trostomaten van € 0,99 voor € 0,49”

Hollandse trostomaten van € 0,99 voor € 0,49

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Magneetletters € 1,99”

Magneetletters € 1,99

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Milner kaasplakken 30+ van € 3,15 voor € 1,49”

Milner kaasplakken 30+ van € 3,15 voor € 1,49

 • Geldig t/m 9 augustus 2022
Ga naar “Galia of Cantaloupe meloen van € 1,99 voor € 1,29”

Galia of Cantaloupe meloen van € 1,99 voor € 1,29

 • Geldig t/m 9 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker informatieverwerking, Ministerie van Justitie en Veiligheid”

Medewerker informatieverwerking, Ministerie van Justitie en Veiligheid

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Burendag in Almelo”

Burendag in Almelo

 • 24 september 2022
Ga naar “Almelo Allee”

Almelo Allee

 • Zwembad Het Sportpark
 • 18 september 2022
hardlopen training
Ga naar “Doedelzakmuziek”

Doedelzakmuziek

 • 28 augustus 2022
Ga naar “Popronde Almelo”

Popronde Almelo

 • 17 september 2022
Popronde Almelo 2019
Ga naar “Theaterroute Almelo”

Theaterroute Almelo

 • Hof 88
 • 24 september 2022