DJ Bart uit Almelo: ‘Mijn vrienden rekenen in het weekend nooit op mij’

Bart Wessels BWESS in Almelo

Bart Wessels uit Almelo is in de regio beter bekend als dj BWESS. De 24-jarige Bart draait elke vrijdag en zaterdag in clubs en discotheken in de regio. “Het weekend is voor mij juist werken. Mijn vrienden zie ik dan amper. Geen feestjes, geen verjaardagen. Maar wat ik in de clubs en discotheken doe, is het zeker allemaal waard!”

We zijn op bezoek in de Windmolenbroek. Bart woont nog bij zijn ouders thuis. Zijn twee oudere broers zijn wel het huis uit. “Het bevalt mij prima hier bij m’n ouders. Ik slaap op zolder, mijn oude slaapkamer is nu mijn studio.” Zijn vader komt geregeld naast hem zitten om samen naar muziek te luisteren. “Daarom staat hier een tweede bureaustoel, die is speciaal voor mijn vader.”

Bart Wessels BWESS in Almelo
Foto: indebuurt Almelo

In zijn studio staan op een bureau twee schermen met een keyboard. In de andere hoek draaitafels en een mengpaneel. En overal schuimrubber om het geluid te dempen. “Mijn buurmeisje zei eens dat ze gek van me werd”, lacht Bart. “Als ik zomers het raam open heb, hoort zij de hele tijd mijn muziek. En dan niet complete liedjes, maar steeds kleine stukjes. Daar word je wel gek van ja. Gelukkig heb ik nu een rolluik voor het raam om de zon buiten te houden, dus ze hoort er nu niks meer van.”

Draaien voor klasgenoten

Bart begon zijn dj-loopbaan op het Noordik. Hij mocht als jochie draaien op een feest, voor zijn klasgenoten in de onderbouw. Voor de aanschaf van een dj-set had hij 500 euro geleend van zijn ouders. En van het geld dat hij verdiende bij de C1000 kocht hij een duurdere set. En de muziek zelf dan? “Uh ja, de muziek ripte ik destijds allemaal van het internet. Met torrents enzo.”

In het begin hield Bart van hardstyle. Tegenwoordig is het dance, zoals de muziek van Hardwell en Martin Garrix. “Mijn favoriete dj’s zijn Blasterjaxx en W&W, twee duo’s uit Nederland.” Op Spotify houdt Bart zijn favoriete muziek bij. Niet alleen voor zichzelf. “Elke vrijdag zet ik nieuwe muziek in mijn Spotify-playlist. En ik zie dat steeds meer mensen mijn playlist volgen. Super!”

Boulevard Outdoor

Het voorzichtige begin op het eigen schoolfeest is uitgegroeid tot zo’n 140 optredens per jaar. “Ik draai bij Shamrock in Almelo, Lucky in Rijssen, Merlijn in Hengelo en De Tijd in Deventer. Mijn agenda voor de komende maanden zit al vol.” Ook draait Bart op festivals, zoals Heavenz en Forest Hill. Sinds drie jaar maakt Bart ook de eindshow van het festival Boulevard Outdoor in Wierden. Hij componeert dan bombastische en filmachtige muziek, waar een ander lichtprojecties bij bedenkt.

Bart Wessels uit Almelo
Foto: Johannes Wassenaar

Introshow Cascade

Hoogtepunt voor Bart is tot nu toe het maken van de introshow voor de Duitse dance-act Cascade. “Ik had een introshow gemaakt voor Lucky in Rijssen en was er die avond om te kijken. De manager van Cascada was ook in de zaal en hij was erg onder de indruk. Hij vroeg wie de introshow had gemaakt. We raakten aan de praat en toen is het balletje gaan rollen. Ik heb de introshow mogen maken voor alle optredens van Cascade, die ze nu door heel Europa gebruiken. Hoe gaaf is dat!”

‘Ik heb de introshow mogen maken voor alle optredens van Cascade’

Geen studie meer

Bart gaat nu vol voor zijn dj-carrière. Hij studeert niet meer. “Ik heb het wel geprobeerd hoor. De havo afgerond en daarna integrale veiligheidskunde aan Saxion in Enschede. Maar ik deed in die tijd ook veel mee aan dj-wedstrijden, dus ik moest kiezen. Later heb ik een eenjarige opleiding gedaan op het ROC van Twente, marketing en communicatie. Die heb ik afgerond, dus ik heb wel een diploma gelukkig.”

Maar wat doet hij dan de rest van de week, als hij niet in een club of discotheek draait? “Dan ben ik in mijn studio bezig met muziek te maken. Daar gaat veel tijd in zitten.” Bart geeft ook dj-les in zijn studio. “Een talentvolle jongen uit groep 7 van De Mare leert van mij hoe ie moet draaien. Speciaal voor hem heb ik een krukje hier staan, anders komt hij niet bij de knoppen.”

Bart Wessels BWESS in Almelo
Foto: indebuurt Almelo

Toekomst

Wat is de toekomstdroom van Bart? “Ik hoop door te breken als dj BWESS. Ik zou graag op Freshtival willen draaien. Amsterdam Dance Event, ADE, is natuurlijk helemaal gaaf. Ik ben daar elk jaar om te netwerken, maar er zelf draaien zou super zijn! En daarnaast hoop ik door te breken met mijn eigen muziek. Muziek van mij is wel eens gedraaid op SLAM, maar een hit heb ik nog niet gehad.”

Bart leeft voor de muziek dus. Maar wel als ie zelf de playlist mag bepalen. “Ja het is bizar, maar ik haat radio”, lacht Bart. “Als ik op zondagochtend beneden in de woonkamer kom, dan hebben mijn ouders de radio aan. Ik trek dat heel slecht. Dan hoor je dezelfde muziek die ik de nachten ervoor heb gedraaid, maar dan niet in je eigen volgorde en opbouw. Ja, dan moet de radio uit ja.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Almeloërs

Ga naar “Almelose Danae (16) klaar voor finale van Miss Teen: ‘Elk lichaam is perfect’”

Almelose Danae (16) klaar voor finale van Miss Teen: ‘Elk lichaam is perfect’

Ga naar “Gezocht: vakantieherinneringen aan camping De Pooksbelten”

Gezocht: vakantieherinneringen aan camping De Pooksbelten

Ga naar “De favoriete Almelose plekjes van Eefje: ‘Ik heb een leuk en betaalbaar cadeauwinkeltje ontdekt’”

De favoriete Almelose plekjes van Eefje: ‘Ik heb een leuk en betaalbaar cadeauwinkeltje ontdekt’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Linnen broek € 9,99”

Linnen broek € 9,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “alle damesmode 2+1 gratis € 15,00”

alle damesmode 2+1 gratis € 15,00

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Alle 0.0 6-packs bier van € 9,38 voor € 4,69”

Alle 0.0 6-packs bier van € 9,38 voor € 4,69

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Slaapzak € 9,99”

Slaapzak € 9,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Dr. Oetker Big Americans van € 8,38 voor € 4,19”

Dr. Oetker Big Americans van € 8,38 voor € 4,19

 • Geldig t/m 3 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Indebuurt Almelo zoekt stagiairs”

Indebuurt Almelo zoekt stagiairs

 • Stage
Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Klantenservicemedewerker”

Klantenservicemedewerker

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Intercedent”

Intercedent

 • Olympia
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Schoonmaker gebouwen/kantoren”

Schoonmaker gebouwen/kantoren

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kinderrommelmarkt”

Kinderrommelmarkt

 • Van 9 jul t/m 10 jul
Ga naar “HobNob”

HobNob

 • 2 juli 2022
HobNob in Almelo
Ga naar “Circus Renz Berlin”

Circus Renz Berlin

 • Van 30 jun t/m 3 jul
Ga naar “Rondleiding Doepark de Hagen”

Rondleiding Doepark de Hagen

 • Doepark De Hagen
 • Van 24 apr t/m 10 jul
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

 • Van 9 jul t/m 10 jul
Havenfestival in Almelo 2017