Deze 6 meiden uit Almelo zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2022

Wie is de mooiste meid van heel Overijssel? De verkiezing Miss Beauty of Overijssel 2022 is in volle gang. En jawel, ook een aantal meiden uit Almelo maakt kans op deze mooie titel. We stellen de finalisten uit Almelo aan je voor.

Rosan Schoemaker (21)

Rosan is genomineerd voor de titel Miss Beauty of Overijssel 2022. Ze is 21 jaar en woont al haar hele leven in Almelo.

Voorbeeld voor jongeren

Wat wil Rosan bereiken met haar deelname? “Ik wil graag een voorbeeld zijn voor jongeren. Ik wil iedereen meegeven dat self love bovenaan staat en je dat je daarna vol overtuiging je passie en dromen moet na streven. Niemand hoeft onzeker te zijn over zich zelf maar juist trots zijn op je zelf en doen wat je leuk vindt, zonder aan te trekken wat anderen er van vinden of denken.

Rosan zou als finalist iets willen doen tegen eenzaamheid. “Ik wil vaker een bejaardentehuis bezoeken, omdat er zoveel ouderen eenzaam zijn. Eenzaamheid vind ik heel bedroevend. Een bloemetje brengen, een praatje maken.”

Lees verder onder de foto >

Rosan Schoemaker. Foto: Roy Froma

Hotel- en Eventmanagement

Rosan volgt momenteel een hbo-opleiding. “Ik zit in het tweede jaar van Hotel- en Eventmanagement op Hogeschool Tio in Hengelo. Hiervoor heb ik nog Marketing & Communicatie gestudeerd.”

Rosan is actief als model. “Ik doe modellenwerk bij Tess V Fashion, voor hun webshop. Verder ga ik aan het werk bij de GGD en in de thuiszorg. Wat ik later wil doen, weet ik nog niet. Ik vind veel dingen leuk. Ik doe een hbo-opleiding rondom hospitality en ik vind de combi klantencontact en gastvrijheid en het business-gedeelte heel interessant. Ik hoop later dit te kunnen combineren in het bedrijfsleven of met mijn eigen bedrijf. Ik zou het ook super vinden om mijn Instagram uit te bereiden. Ik heb nu 10.500 volgers en doe al geregeld samenwerkingen met bedrijven.”

Wil je meer finalisten zien? Swipe of klik dan snel verder >

Amber Zegeren (19)

Ook Amber is in de race voor de titel Miss Beauty of Overijssel 2022. Ze is 19 en woont vlakbij Almelo, in Harbrinkhoek.

Optreden als K3

“Als klein meisje wilde ik altijd graag op het podium staan. Of het nou een modeshow lopen was in een veel te grote jurk van mijn moeder of om een K3-optreden te geven. Ik vind het erg belangrijk dat jonge meiden weten dat ze genoeg zijn. Iedereen is op zijn eigen manier uniek en knap.”

Volgens Amber moeten we ons daar meer bewust van worden. “De persoon die je bent van binnen is ook vaak te zien aan de buitenkant. Omdat we vaak op social media een beeld te zien krijgen wat niet goed overeenkomt met de werkelijkheid, zou ik hier graag iets in willen betekenen.”

Amber wil groeien

Door haar deelname hoopt Amber te kunnen groeien. “In het traject waar wij met alle finalisten terechtkomen, doen we activiteiten die je als persoon sterker maken. Daarnaast zijn we veel met alle meiden bij elkaar waardoor je elkaar beter leert kennen en vriendschappen opbouwt. Dit is erg leuk.”

Lees verder onder de foto >

Amber Zegeren. Foto: Roy Froma

Maatschappelijke zorg

Amber zit in het tweede jaar van de opleiding Maatschappelijke Zorg in Hengelo aan het ROC. “Hiervoor heb ik de opleiding Verpleegkunde gevolgd. Mogelijk ga ik hierna nog een studie doen tot sociaal werker, of de studie Toegepaste Psychologie.”

Als bijbaantje werkt Amber in de ouderenzorg bij Carint Reggeland, locatie de Elshof in Almelo. “Ik begeleid mensen met dementie op een gesloten pg-afdeling. Verder loop ik stage bij Aveleijn-locatie De Riet. Het lijkt me leuk om met mensen te werken die een verstandelijke en lichamelijke beperking hebben. Ook de verslavingszorg lijkt me erg interessant.”

Wil je meer finalisten zien? Swipe of klik dan snel verder >

Annick Ensink

Bij de verkiezing Miss Beauty of Overijssel 2022 wordt tegelijkertijd ook de Miss Teen of Overijssel 2022 gekozen. Voor die titel zijn vier meiden uit Almelo genomineerd, waaronder Annick Ensink.

Annick is 17 jaar en woont in Bornerbroek. “Momenteel studeer ik medische hulpverlening aan de HAN, Hogeschool Arnhem Nijmegen. Dit ben ik gaan doen omdat ik misschien nog de overstap wil maken naar geneeskunde na mijn eerste jaar. Het is mijn droom om als spoedeisend hulparts te werken of op de ambulance.”

Bijbaan in de zorg

Omdat Annick aan de slag wil in de zorg, heeft ze ook een bijbaan gekozen die daarbij past. “Ik werk op dit moment bij TMZ Het Weggeler op de dementieafdeling. Daar geniet erg van het werk dat ik doe en wat ik voor de mensen daar beteken.”

Lees verder onder de foto >

Annick Ensink. Foto: Roy Froma

Once-in-a-lifetime experience

“Ik ben met de missverkiezing mee gaan doen nadat ik werd gescout. Ik heb heel lang getwijfeld of het wel bij me zou passen, maar uiteindelijk toch besloten om mee te doen aangezien het een once-in-a-lifetime experience is. Het hele traject is een ervaring op zich. Ik ben ook erg blij met de keuze die ik heb gemaakt, want tot nu toe heb ik echt een geweldige tijd daar!”

Waarom gaat Annick deze verkiezing winnen? “Een lastige vraag, want wat maakt mij anders dan de rest? Ik denk omdat ik gezien dit alles wel mezelf blijf. Ondanks alle aandacht blijf ik toch het meisje dat uit een boerendorpje komt en met twee benen op de grond blijft staan en dat ik kan laten zien dat als je jezelf blijft dat ook goed genoeg en mooi is.”

Wil je meer finalisten zien? Swipe of klik dan snel verder >

Danae Slooff

Ook de 16-jarige Danae is genomineerd voor de titel Miss Teen of Overijssel 2022. “Ik zit dit jaar in het examenjaar van de mavo op het Canisius in Tubbergen. Daarna wil ik graag de opleiding Junior Account Manager doen op het ROC van Twente in Almelo.”

Naast haar school is Danae ook druk met bijbaantjes. “Ik werk drie keer per week als gastvrouw bij Mimomento, dat is een schoonheidssalon in Almelo. Ook werk ik in de bediening bij Kreta, wat ik superleuk vind! Wat ik later wil gaan doen ben ik nog niet helemaal zeker van, maar het lijkt mij ontzettend leuk om een eigen kleding bedrijf te starten of om makelaar te worden.”

Lees verder onder de foto >

Danae Slooff. Foto: Roy Froma

Presenteren voor jury

Hoe is ze bij deze verkiezing terechtgekomen? “Ik ben voor gescout. Ik vond dat superleuk want ik wist dat dit iets voor mij zou zijn. Ik werd uitgenodigd om bij de casting te komen en daar heb ik mijn uiterste best gedaan om mij zo goed mogelijk te presenteren voor de jury. Een paar uur daarna kreeg ik te horen dat ik finaliste ben van Miss Teen of Overijssel.”

Danae hoopt zichzelf door haar deelname te ontwikkelen. “Ik weet dat het mij veel positiefs kan brengen en ik hoop meer deuren te openen. Als ik deze missverkiezing win, dan zou ik alle meiden meer zelfvertrouwen willen geven. Dat ze op welke manier dan ook zullen stralen, en altijd met passie door het leven te gaan. Met deze instelling kan je zeker je dromen waarmaken.”

Wil je meer finalisten zien? Swipe of klik dan snel verder >

Lauren David Richard

Voor de titel Miss Teen of Overijssel 2022 zijn ook twee tieners uit Almelo genomineerd die allebei Lauren heten. De eerste is de 17-jarige Lauren David Richard. Ze woont aan de rand van Almelo, richting Wierden.

“Dit voorjaar rond ik mijn mbo-opleiding aan het Groene Lyceum af. Ik ben me nog aan het oriënteren op een hbo-opleiding die bij mij past. Iets langer dan een jaar werk ik nu bij The Sales Company in Enschede. Hier leer ik alles over verkoop. Wat voor werk ik later wil doen, weet ik echt nog niet. Er zijn ontzettend veel dingen die ik leuk vind en ik heb de keuze nog niet gemaakt.”

Verschil in culturen

Lauren komt uit een grote familie. “Mijn vader heeft Indisch/Moluks bloed en mijn moeder is helemaal Nederlands. Het is erg grappig om de verschillen tussen de families aan mijn moeders kant en vaders kant te zien. Bij verjaardagen aan mijn vaders kant is er altijd muziek en warm eten, terwijl we bij mijn moeders kant vaak spelletjes spelen met een borrelplankje erbij.”

Lees verder onder de foto >

Lauren David Richard. Foto: Roy Froma

Geboren in Kaapstad

“Ik ben in Kaapstad geboren. Mijn ouders hielpen daar bij een welzijnsproject in de krottenwijken. Het lijkt me mooi om eens naar mijn geboortestad terug te gaan en mijn steentje bij te dragen aan een soortgelijk project. Natuurlijk weet ik dat je op élke plek van de wereld, dus ook hier en nu, kan helpen en van betekenis kunt zijn.”

Lauren wil dolgraag de verkiezing winnen. “Het lijkt me fantastisch om de titel te winnen en ik ga me hier honderd procent voor inzetten. Ik ben ontzettend aan het genieten van het hele traject richting de grote finale. Verder wil ik aan ieder meisje meegeven dat als je blij bent met jezelf, je op je allermooist bent!”

Wil je meer finalisten zien? Swipe of klik dan snel verder >

Lauren Slag

De tweede Lauren uit Almelo die in de finale zit van Miss Teen of Overijssel 2022 is Lauren Slag. Zij is 14 jaar en zit in de derde klas van de havo op Het Erasmus.

“Naast school werk ik in de horeca bij Kreta. Als ik mijn havo heb afgerond wil ik graag mijn vwo-diploma halen en daarna rechten gaan studeren. Later wil ik advocaat worden of iets in de richting van politiek.”

Lees verder onder de foto >

Lauren Slag. Foto: Roy Froma

Lauren werd gescout door de organisatie van de missverkiezing. “Ik ben kandidaat geworden van Miss Teen of Overijssel 2022 doordat ik werd gescout. Ik vind het erg leuk en ik twijfelde er ook niet om deel te nemen. Ik heb veel zin in de finale en alle andere dingen die we gaan doen met alle meiden.”

De verkiezing gaat Lauren hopelijk meer zelfvertrouwen geven. “Ik hoop deze ervaring mij veel leert en dat ik er meer zelfvertrouwen door krijg. Natuurlijk hoop ik ook dat ik de nieuwe Miss Teen of Overijssel word. Niet alleen omdat het mij erg leuk lijkt, maar ook omdat ik erg actief ben op social media. Daardoor merk ik wel dat je word gezien als een voorbeeld voor mensen en dat vind ik leuk.”

Wil je meer finalisten zien? Swipe of klik dan snel verder >

Miss Beauty of Overijssel 2022

Ben je benieuwd naar de andere finalisten van Miss Beauty of Overijssel 2022? Die vind je op de site van deze verkiezing. Daar zie je ook de finalisten van de verkiezing Miss Teen of Overijssel 2022.

Op de site van de verkiezing lees je ook hoe je – tegen betaling – kunt stemmen op de finalisten. De finale van de Overijsselse verkiezing is op zondag 20 maart. De winnaars gaan door naar de landelijke finale op 2 juli.

Meer moois om te lezen:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Bijna Valentijnsdag

Bij indebuurt Almelo maak je kans op een heerlijke liefdeslunch voor twee!

Wil je winnen! 3 x een liefdeslunch bij Brownies & downieS in Almelo

Meer in deze categorie

Almeloërs

Ga naar “Meneer Aalders (78) woont al zijn hele leven in De Riet: ‘Ik heb heel wat veranderingen gezien’”

Meneer Aalders (78) woont al zijn hele leven in De Riet: ‘Ik heb heel wat veranderingen gezien’

Aangeboden door Beter Wonen

Ga naar “De favoriete Almelose plekjes van Desiree: ‘Hier kun je lekker eten voor een goede prijs’”

De favoriete Almelose plekjes van Desiree: ‘Hier kun je lekker eten voor een goede prijs’

Ga naar “Saskia runt kledingwinkel in Almelo: ‘Een eigen zaak was altijd mijn wens’”

Saskia runt kledingwinkel in Almelo: ‘Een eigen zaak was altijd mijn wens’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “LIGHTZONE Led wandlamp € 12,99”

LIGHTZONE Led wandlamp € 12,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Heftruckchauffeur (dagdienst)”

Heftruckchauffeur (dagdienst)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Portioneer (2-ploegen)”

Medewerker Portioneer (2-ploegen)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Parttime

Topper

Ga naar “Monteur Buitendienst (dagdienst)”

Monteur Buitendienst (dagdienst)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Logistiek medewerker (dagdienst)”

Logistiek medewerker (dagdienst)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Ga naar “CNC-operator houtbewerking (2-ploegen)”

CNC-operator houtbewerking (2-ploegen)

 • Kraeft uitzendbureau
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “HobNob”

HobNob

 • Schelfhorstpark
 • 1 juli 2023
HobNob in Almelo
Ga naar “Carnaval in Almelo 2023”

Carnaval in Almelo 2023

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

 • Stadhuis Gemeente Almelo
 • Van 8 jul t/m 9 jul
Ga naar “Twentse Fiets4daagse”

Twentse Fiets4daagse

 • Theaterhotel Almelo
 • Van 15 aug t/m 18 aug
Ga naar “Jazz at the bieb”

Jazz at the bieb

 • Bibliotheek Almelo
 • 5 februari 2023