Lola Pani is opmerkingen over haar lichaam zat: ‘Ik heb schijt aan al die haatreacties online’

Foto: Lola Pani

Al jaren krijgt Lola Pani uit Almelo opmerkingen over haar gewicht. Door haar filmpjes op TikTok valt ze op en dat levert haar niet alleen maar positieve reacties op. De 21-jarige Lola is de negatieve reacties zat en besloot deze te delen met haar volgers. Ze kreeg daar veel warme reacties op.

Op TikTok heeft Lola bijna 300.000 volgers. Ze deelt op haar account zelfgemaakte komische filmpjes en doet verslag van wat ze meemaakt. Dat niet iedereen daar even positief op reageert, is ze wel gewend. Maar de vele hatelijke reacties over haar iets vollere lichaam, daar heeft ze schoon genoeg van.

‘Je kiest er zelf voor’

“Ik krijg dagelijks haatreacties over mijn lichaam”, vertelt ze. “Ik hoor vaak: ‘je kiest er zelf voor door op social media te gaan’ of ‘je moet hiermee kunnen dealen’. Meestal doen die reacties me niet veel, maar ik vind het nooit leuk om te zien. Ik heb schijt aan al die haatreacties online. Ik ben natuurlijk niet de enige die wat voller is. Op social media zie je vaak alleen maar slanke ‘perfecte’ lichamen. Ik wil een eerlijk beeld delen als tegenbeweging op social media. Vandaar deze foto met mijn twee middelvingers omhoog.”

Lees verder onder de Insta-post >

Onzeker en ongelukkig

“Als kind ben ik jarenlang gepest omdat ik te dik zou zijn. Als puber was ik daarom ontzettend onzeker en had ik dagen waarop ik helemaal niks at omdat ik bang was om dik te zijn. Ik was toen diep ongelukkig. Nu heel wat jaar later ben ik gelukkiger dan ooit, maar volgens een deel van de maatschappij ben ik te dik.”

De meeste haatreacties krijgt Lola online, maar soms overkomt het haar ook offline. “Een tijdje terug deed ik mee aan een groepsles in de sportschool. Op een gegeven moment pakte iemand ineens mijn buik vast en zei me dat ik minder moet eten. Dat deed me zoveel pijn. Ik wilde gelijk niks meer eten en begon verschrikkelijk over mijzelf te denken.”

Duidelijke boodschap

Lola heeft een duidelijke boodschap: “Aan iedereen die mij blijkbaar te dik vindt: heb je er echt zo’n last van dat ik misschien wat meer vet heb? Of is dat jouw eigen onzekerheid die spreekt? Ik ben gelukkig en ik ben misschien dan ’te dik’ volgens sommige mensen, maar voor hun zijn deze twee middelvingers. Het is mijn lichaam en ik vind mijzelf goed genoeg. En jij bent ook goed genoeg precies zoals jij bent!”

Lola besloot haar gevoel over de negatieve reacties te delen met haar volgers. “Ik dacht: ik moet hier iets mee doen. Er zijn zoveel vrouwen die maat L of meer hebben. Ik heb veel tieners als volgers en ik zou het zelf erg fijn hebben gevonden als iemand mij gezegd zou hebben dat ik mijn lichaam gewoon ok is. Met al die aandacht voor body positivity momenteel, besloot ik een eerlijke foto van mezelf te delen op Insta.”

Lees verder onder de TikTok-video >

@lolapani

Krijg jij wel eens nare reacties op je uiterlijk? ##hetisokenietoketezijn ##haatcomments ##haatreacties ##haat ##pesten ##stoppesten ##tegenpesten ##bodyshaming ##fatshaming ##bodypositive ##bodypositivity ##nederland ##nl ##dutch ##nederlands

♬ Sad piano ballad (moist / BGM)(936730) – TrickSTAR MUSIC

Likes en hartjes

Het bericht op Instagram waarin ze haar verhaal deelt, heeft inmiddels meer dan 10.000 likes gekregen. Op TikTok plaatste Lola een filmpje hierover en dat leverde bijna 26.000 hartjes op. “Dat heeft me echt enorm verrast. Ik kreeg ook veel privéberichten.”

Die berichten komen niet alleen van meiden die wat voller zijn, maar ook van vrouwen die juist wat slanker zijn. “Zij krijgen opmerkingen naar hun hoofd geslingerd dat ze ’te mager’ zijn en herkennen zich daarom ook in mijn verhaal. Ik denk dat iedereen wel eens heeft meegemaakt dat je vervelende reacties krijgt op je uiterlijk. Als je dan ook nog eens alleen maar ‘perfecte’ lichamen ziet op social media helpt dat niet mee.”

Wat wil ze haar volgers meegeven? “Je lichaam is goed genoeg. Wees trots op wie je bent en hoe je eruit ziet. En alles wat je lichaam voor je doet. Je kunt ook een ziekte of een beperking hebben of krijgen. Laten we stoppen met alleen maar kijken naar wat er niet goed is aan onszelf. Iemand schrijft zo’n haatberichtje in vijf seconden, waarom zou je dan je hele avond erdoor laten verpesten. Is dat het waard? Echt niet!”

Workshops geven

Nu ze haar verhaal online gedeeld heeft, wil Lola meer aandacht gaan besteden aan body positivity, aan het tevreden zijn met je lichaam. Ze gaat dat doen via social media, maar ook door er workshops aan te wijden. “Ik geef vaak workshops aan tieners over hoe je een goede TikTok-video maakt. Ik wil in de toekomst graag workshops geven over hoe je om kunt gaan met haatreacties en online pesten. Ik hoop dat ik daarmee kinderen en jongeren kan helpen.”

Wil je reageren op dit verhaal? Stuur dan een mail naar [email protected] of reageer op Facebook.

Meer verhalen om te lezen:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Winactie indebuurt

Win een mooi feestdagenboeket!

Win met indebuurt Almelo! Maak kans op een prachtig feestdagenboeket (we geven er 3 weg!)

Meer in deze categorie

Almeloër van de Week

Ga naar “Anastas laat schilderij maken van zijn vermoorde vader: ‘Ik wilde een opgewekt portret dat hoop uitstraalt’”

Anastas laat schilderij maken van zijn vermoorde vader: ‘Ik wilde een opgewekt portret dat hoop uitstraalt’

Ga naar “Leraar Ozan is misschien wel de beste van heel Nederland: ‘Brons heb ik al, nu het goud’”

Leraar Ozan is misschien wel de beste van heel Nederland: ‘Brons heb ik al, nu het goud’

Ga naar “Dilayda is juf Engels én breekt door als zangeres: ‘Ik wil graag de nieuwe Beyoncé zijn’”

Dilayda is juf Engels én breekt door als zangeres: ‘Ik wil graag de nieuwe Beyoncé zijn’

In onze gids

Ga naar “The Shamrock”

The Shamrock

 • Grotestraat 135
 • Eetcafés
 • Gesloten
The Shamrock Almelo

Nu gesloten

Ga naar “Gaudi”

Gaudi

 • Grotestraat 133
 • Tapas restaurants
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Nielz”

Nielz

 • Marktplein 31
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 00:00
Nielz Almelo

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99”

Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Blond Amsterdam Happy servies van € 7,95 voor € 5,96”

Blond Amsterdam Happy servies van € 7,95 voor € 5,96

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99”

Bestway Opblaasbare Slaapbank Multi Max Ii € 29,99

 • Big Bazar
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “Gedraaide kaarsen € 1,99”

Gedraaide kaarsen € 1,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021
Ga naar “BH € 9,99”

BH € 9,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 5 december 2021

Vacatures

Ga naar “Forensisch IT rechercheur FIOD”

Forensisch IT rechercheur FIOD

 • Belastingdienst
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Klantenservicemedewerker Kruidvat”

Klantenservicemedewerker Kruidvat

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Kwaliteitsmedewerker”

Kwaliteitsmedewerker

 • Effect Personeelsdiensten
 • Fulltime
Ga naar “Schoonmaakmedewerker hotel”

Schoonmaakmedewerker hotel

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “intercedent”

intercedent

 • Tempo-Team
 • Fulltime/Parttime