Lekkere hap kebab! Erhan verkoopt broodjes kebab vanuit zijn foodtruck

Erhan in zijn foodtruck. Foto: Erhan Koc

Ooit gedroomd van een eigen onderneming? Erhan Koc (38) wel. Bijna drie jaar geleden zegde de Almeloër zijn baan op en sprong samen met zijn vrouw in het diepe. Sindsdien rijdt hij door heel Twente met zijn eigen foodtruck: Kebab van Erhan.

Waarom kebab? “Ik hou enorm van kebab”, begint Erhan enthousiast te vertellen. “Ik bijna mijn hele leven in de horeca gewerkt, dus iets in die richting zou het sowieso worden. Die passie was er al en gaat ook niet meer weg. De ambitie om voor mezelf te beginnen heb ik ook altijd gehad. Ik wist alleen nooit wat het dan moest zijn. Toen ik dit idee kreeg, heb ik mijn baan opgezegd. Ik moest er een keer aan gaan beginnen.”

Start in coronatijd

Erhan en zijn vrouw zijn in een bijzonder jaar gestart. Voor veel ondernemers was 2020 geen goed jaar. Ook voor Erhan was het opstarten niet makkelijk. “We kregen de truck in januari 2020, kort voordat de coronacrisis begon. Vol volle moed stonden we op de markt, totdat de lockdown eraan kwam.”

Twee maanden lang zaten Erhan en zijn vrouw met hun handen in het haar. “Je bent net begonnen en de deur wordt al voor je dicht gegooid. We mochten nergens meer staan met onze truck en dat betekent geen omzet. Ik zag het niet meer goed komen.”

Lees verder onder de foto >

Kebab van Erhan op de markt in Almelo. Foto: Erhan Koc

Het loopt als een trein

Niets was minder waar, want nu denkt Erhan dat hij juist baat heeft gehad bij de coronacrisis. “Nadat we twee maanden onze truck niet mochten gebruiken, kwamen de eerste versoepelingen in ons land. Vanaf dat moment is het als een trein gaan lopen.”

Het jaar 2021 was een goed jaar, laat Erhan weten. “Ik denk zelf omdat alles dicht zat. Mensen wilden hun huis uit, even een broodje buiten de deur halen. We hebben het geluk gehad dat we ambulant zijn met onze truck. Je haalt je broodje kebab af en je gaat weer door: heel anders dan een winkel op locatie.”

Veel voordelen

Het ondernemer heeft nadelen, maar ook veel voordelen. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf wanneer je iets doet, óf je iets doet en hoe je dat doet. Erhan kan nog wel een voordeel bedenken. “Het fijnste aan dit werk vind ik dat je altijd op een redelijk tijdstip thuis bent. Misschien geniet ik daar wel zo van omdat ik dat nooit heb gekend. In het fastfoodrestaurant waar ik werkte, verkocht ik tot de late uurtjes hamburgers en rolde ik na middernacht mijn bed in. Nu ben ik tegen 18.00 uur thuis. En dan heb ik de hele avond nog!”

Lees verder onder de foto >

Foto: Erhan Koc

Vrijheid met foodtruck

“Nog een voordeel is dat je lekker vrij bent met een foodtruck. Je moet natuurlijk een vergunning hebben en je aan bepaalde regels houden, maar een winkel rijd je niet even naar een andere locatie omdat het daar drukker is”, lacht Erhan.

Volgens hem is het ook nog eens extra leuk om op meerdere plekken te komen. “Ik werk vijf dagen, maar elke dag sta ik op een andere markt. Op dinsdag in Vroomshoop, op woensdag in Holten, donderdag in Enter, vrijdag in Goor en op de zaterdag sta ik op de grote markt in Almelo.”

Het allerleukste!

Wat vind Erhan het allerleukste aan zijn werk? “De mensen! Koningsdag in Almelo was daar een voorbeeld van. Dat was een superleuke dag. Ik krijg een goed gevoel van blije mensen. Laatst stond ik op de markt in Enter toen er iemand naar me toe liep. Hij zei tegen mij ‘Zo’n kleine wagen, maar we kennen je allemaal!'”

Waar Erhan ook blij van wordt, is dat hij altijd weer een nieuwe omgeving en andere mensen ziet. “Ik word gevraagd voor bruiloften, feestjes en andere evenementen. Ik heb daardoor Potlood uit Mocro Maffia ontmoet en vorige week mocht ik met de foodtruck bij Heracles Almelo staan. Dan weet ik weer wat er zo gaaf is aan deze baan. Supertrots dat ik de catering mag verzorgen voor onze club.”

Lees verder onder de foto >

Erhan met acteur Nasrdin Dchar, Potlood in Mocro Maffia. Foto: indebuurt Almelo

Kleine foodtruck

Veel reacties krijgt Erhan ook op de omvang van zijn foodtruck. “Iedereen ziet wel dat de foodtruck nogal compact is. Dat vinden wij een groot voordeel, want hij is licht, makkelijk mee te nemen en alles wat we nodig hebben past erin. Maar ik kreeg ook vragen als ‘Ga je nu van bedrijfsleider naar eigenaar van een kleine foodtruck?’. Ik kan er wel om lachen. Iedereen heeft me gesteund, dus een grapje moet kunnen.”

Blik naar de toekomst

Erhan kijkt met een goed gevoel naar de toekomst. Zijn kleine foodtruck bevalt hem goed, maar toch is hij op zoek naar iets groters . “De foodtruck die we nu hebben is 2,70 meter lang. Dat is goed te doen, totdat je op grote evenementen wilt gaan staan. Daarvoor kunnen we niet genoeg broodjes tegelijkertijd maken.”

Erhan en zijn vrouw hebben daarom een veel langere foodtruck besteld. “Een truck van 7,35 meter lengte, met een extra grill en meer opslagruimte. We kunnen niet wachten om hem op te halen! Na de bouwvak beginnen ze met bouwen. Hopelijk is hij snel klaar.”

Meer Almelose ondernemers:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Stem op indebuurt!

We zijn voor het derde jaar op rij genomineerd voor deze titel!

Stem op ons! indebuurt is genomineerd voor Website van het Jaar

Meer in deze categorie

Almeloër van de Week

Ga naar “Corrie is de Beste Buur van Almelo: ‘Ik ben gewoon nu eenmaal zo’”

Corrie is de Beste Buur van Almelo: ‘Ik ben gewoon nu eenmaal zo’

Ga naar “Feike emigreerde naar Amerika: ‘Ik kan niet terug naar Almelo door wat er is gebeurd’”

Feike emigreerde naar Amerika: ‘Ik kan niet terug naar Almelo door wat er is gebeurd’

Ga naar “Miranda en Sophie werken bij de dierenambulance in Almelo: ‘Geen dag is gelijk’”

Miranda en Sophie werken bij de dierenambulance in Almelo: ‘Geen dag is gelijk’

Dierenambulance Almelo

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alpina elektrische convectie kachel € 19,99”

Alpina elektrische convectie kachel € 19,99

 • Geldig t/m 1 oktober 2022
Ga naar “Luxe dekbedovertrek katoensatijn € 29,99”

Luxe dekbedovertrek katoensatijn € 29,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Philips Airfryer kopstelling”

Philips Airfryer kopstelling

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “AH Bloemkool € 0,99”

AH Bloemkool € 0,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker parttime”

Magazijnmedewerker parttime

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Almelo en omgeving”

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Almelo en omgeving

 • Broodfonds
 • 13 oktober 2022

Topper

Ga naar “Festival Move it”

Festival Move it

 • 2 oktober 2022
Ga naar “Oogstfestival”

Oogstfestival

 • 9 oktober 2022
Ga naar “Bock & Blues Almelo”

Bock & Blues Almelo

 • Taveerne Het Wetshuys
 • 14 oktober 2022
Ga naar “Bockbier Festival”

Bockbier Festival

 • Proeflokaal België
 • Van 14 okt t/m 16 okt
Bockbier Almelo