Jesmin uit Almelo reist de wereld rond: ‘Genoeg gezien? Dan boeken we een nieuwe vlucht’

Jesmin aan het werk aan het strand in Sint Maarten. Foto: Jesmin Beuving

Voor velen van ons is het een droom: een wereldreis maken. Jesmin Beuving uit Almelo maakt deze droom werkelijkheid. Samen met haar man Kevin heeft ze Kenia, Thailand, bijna heel Europa en de eilanden Curaçao, Aruba en Sint Maarten inmiddels gezien. Door reizen en werken te combineren, hebben ze alle vrijheid.

“Eigenlijk weten we vooraf nooit hoe lang we ergens blijven”, vertelt Jesmin. “We bepalen op het moment waar we zin in hebben. Hebben we genoeg van de omgeving gezien? Dan boeken we een volgende bed and breakfast en pakken we een vlucht.” Dat is hoe Jesmin (33) en haar man Kevin (33) in hun leven staan. “We zijn nu bijna twee maanden in Thailand. Hier is veel te zien, dus waarschijnlijk blijven we nog wel even.”

Liefde voor reizen

Jesmin en Kevin hebben altijd de ambitie gehad om meer van de wereld te bekijken. Ze zijn bij elkaar sinds hun jeugd en maakten toen al een verre reis. “Toen we net samen waren, hebben we een reis geboekt naar Venezuela. We spaarden alles bij elkaar voor deze reis. Andere stelletjes gingen naar Spanje of Griekenland. Wij wilden meer zien dan dat.”

De liefde voor reizen is begonnen toen Jesmin voor haar studie productontwerpen naar het buitenland ging. “Ik ging een half jaar stage lopen in Panama. Kevin is met me meegegaan en daar hebben we samen gewoond, geleefd en leuke dingen gedaan terwijl ik stage liep. Ook Kevin kon daar een baan vinden en zo begonnen we met reizen en werken.”

Jesmin en Kevin op één van hun eerste reizen. Foto: Jesmin Beuving

Klaar met een té druk leven

“Na het afronden van onze studies zijn we gelijk aan het werk gegaan. Ik maakte een andere droom van me waar: we openden De Zoete Bezigheid en later Poppies Pannekoekenboot. Buiten af en toe een vakantie, hadden we weinig vrijheid. Alles ging goed, maar het was veel. Met twee ondernemingen kun je je hoofd nooit uitzetten. Ik dacht veel na over wat ik wilde met mijn leven: wilde ik wel alleen maar werken om vervolgens aan kinderen te gaan beginnen?”

Ineens kwam alles in een stroomversnelling. “Kevin kreeg een baan aangeboden bij een ziekenhuis in Zwitserland. We twijfelden geen moment en hebben alles in werking gezet. Totdat hij ineens nóg een baan kreeg aangeboden: op Curaçao. Dat was natuurlijk veel praktischer, want in Zwitserland zouden we beide een enorme taalbarrière krijgen. Op Curaçao is dat niet zo. We verkochten de twee zaken en gingen naar Curaçao.”

Lees verder onder de Insta-post >

Afscheid van De Zoete Bezigheid.

Werken en reizen

Jesmin wilde eenmaal op Curaçao ook snel aan het werk. Ze vond een baan in de bediening. “Het tentje waar ik werkte was een kopie van De Zoete Bezigheid, alsof het zo had moeten zijn! Toch was het niks voor mij. Ik had te veel ambities en ik verdiende maar zes euro per uur. Ik wilde me wel nuttig voelen en bezig blijven, dus ben ik gaan kijken wat ik online kon doen met mijn opleiding. Na wat cursussen gooide ik op LinkedIn dat ik als virtueel assistent aan het werk ging. Dat leverde een aantal klanten op.”

Dat werk doet ze nog steeds. “Vanuit Thailand kan ik het werken goed combineren met leuke dingen doen. Het tijdsverschil is daarin soms best handig. Kevin werkt momenteel niet, hij volgt een online opleiding als ICT’er. Als ik in ons verblijf aan het werk ben en hij vrij is, gaat hij een boek lezen op het strand. Ik werk ook wel eens in een cafétje of koffietentje, gewoon om er even uit te zijn. We komen er altijd samen uit.”

Lees verder onder de foto >

Werken aan het strand. Foto: Jesmin Beuving

De mooiste plek

Jesmin vindt Thailand één van hun mooiste bestemmingen. “Daarom zitten we er nog steeds. Soms hebben we een plek na twee weken gezien, maar hier hebben we het na twee maanden nog niet gehad. Ze zijn hier vriendelijk, het eten is fantastisch en ik hou van de cultuur. Misschien vind ik het ook wel zo leuk omdat alles zo bizar goedkoop is. Je kunt beter geen boodschappen doen, want je avondeten laten bezorgen is nog goedkoper. 1,50 euro per persoon!”

“Wat ook een prachtig land is, is Kenia. Daar zijn we een tijd geleden geweest. Kevin en ik houden beide van kitesurfen en dat hebben we daar veel gedaan. Wat je dan ziet, is echt verrassend mooi. Ik had een beeld bij Kenia als derdewereldland, maar dat is me flink meegevallen. Nairobi is een hele toffe stad: heel veel kunst en als toerist kan je je prima vermaken.”

Bekijk hier meer foto’s van de reizen die Jesmin met Kevin maakte:

Volg indebuurt Almelo ook op Instagram en Facebook.

Meer Almeloërs met een mooi verhaal:

Win het boek over Darius Dhlomo!

Bij indebuurt Almelo maak je nu 3 x kans op het nieuwe boek over Darius Dhlomo

Winactie! 3 x kans op het boek over oud-Heraclesspeler Darius Dhlomo

Meer in deze categorie

Almeloër van de Week

Ga naar “Lekkere hap kebab! Erhan verkoopt broodjes kebab vanuit zijn foodtruck”

Lekkere hap kebab! Erhan verkoopt broodjes kebab vanuit zijn foodtruck

Ga naar “Thijmen (17) uit Almelo is dag en nacht aan het beatboxen: ‘Mijn buren willen graag geluidsdichte muren’”

Thijmen (17) uit Almelo is dag en nacht aan het beatboxen: ‘Mijn buren willen graag geluidsdichte muren’

Ga naar “Carola uit Almelo loopt haar vijftiende Vierdaagse: ‘Heel begrijpelijk dat we woensdag pas starten’”

Carola uit Almelo loopt haar vijftiende Vierdaagse: ‘Heel begrijpelijk dat we woensdag pas starten’

Carola Regts Vierdaagse

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Boob tape € 5,99”

Boob tape € 5,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle Sun* 1+2 gratis”

Alle Sun* 1+2 gratis

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Projectielamp € 6,99”

Projectielamp € 6,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Labello lipbalm Caring Beauty van € 3,99 voor € 1,99”

Labello lipbalm Caring Beauty van € 3,99 voor € 1,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Keuze uit hele assortiment Andrélon, Axe, Badedas, Dove, Dove Men+Care, Love Beauty and Planet, Lux, Neutral, Prodent White Now, Rexona, Simple, Vaseline, Zendium en Zwitsal. van € 10,79 voor € 8,09”

Keuze uit hele assortiment Andrélon, Axe, Badedas, Dove, Dove Men+Care, Love Beauty and Planet, Lux, Neutral, Prodent White Now, Rexona, Simple, Vaseline, Zendium en Zwitsal. van € 10,79 voor € 8,09

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Agenda

Ga naar “Burendag in Almelo”

Burendag in Almelo

 • 24 september 2022
Ga naar “Almelo Allee”

Almelo Allee

 • Zwembad Het Sportpark
 • 18 september 2022
hardlopen training
Ga naar “Doedelzakmuziek”

Doedelzakmuziek

 • 28 augustus 2022
Ga naar “Popronde Almelo”

Popronde Almelo

 • 17 september 2022
Popronde Almelo 2019
Ga naar “Theaterroute Almelo”

Theaterroute Almelo

 • Hof 88
 • 24 september 2022