Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De sportschool van Thomas mag nu al open: ‘Alleen 1 op 1 en op afspraak’

Door Martijn de Lange 28 mei 2020

Ruim twee maanden heeft The Loft dichtgezeten. De sportstudio van Thomas Koetsier uit Almelo moest op slot, net als andere sportscholen in het land. Hij is blij dat zijn sportstudio nu weer open mag. “Ik heb goedkeuring van de gemeente om de personal training binnen weer op te pakken! We werken alleen op afspraak en we houden ons uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM.”

Thomas (29) heeft zijn hele leven al wat met sporten. Tot zijn twaalfde zat hij op turnen. Later werd dat voetbal, als keeper bij Oranje Nassau. Tegenwoordig doet Thomas aan rugby bij The Big Bulls in Almelo. “Sporten trekt me dus al mijn hele leven.” Vijf jaar lang was hij militair bij het korps mariniers. Maar drie jaar geleden besloot hij het roer om te gooien en van sporten ook zijn beroep te maken. Hij heeft nu zijn eigen sportstudio, The Loft.

Personal training en bootcamp

“Ik vind het mooi om mensen met sport en beweging naar een gezonde levensstijl te helpen. Daarom ben ik The Loft begonnen. Deze droom had ik altijd al. Dus niet onder een baas, maar lekker zelf doen. Mijn eigen plan, op mijn eigen manier.” Hij is personal trainer, geeft een-op-eenbegeleiding bij het sporten en op het gebied van voeding. Ook geeft Thomas bootcamples, waarbij hij met een groepje allerlei oefeningen doet op het grote parkeerterrein bij The Loft.

Zijn sportstudio zit in het Twenthe Centrum, de vroegere Stoomspinnerij Twenthe naast het treinstation. “De locatie trok me enorm, mooi centraal gelegen. Ik had eerst een kleine studio binnenin het gebouw, maar vorig jaar kon ik naar beneden. Ik heb nu een eigen ingang aan de buitenkant en dat is ideaal.”

Tekst gaat verder onder de video.

Sporten tijdens de coronacrisis

Maar ja, dan komt de coronacrisis. Wat doe je dan? “Ja heel vervelend. Ik ben gaan zoeken naar naar andere manier om mensen te helpen. Toen de coronacrisis net was begonnen, heb ik filmpjes gemaakt met uitleg over de oefeningen. Ik gaf de sporters een persoonlijk schema. In het begin ging dat heel goed, maar op een gegeven moment werd het wat moeilijker. Ik ben ook bij mensen langsgegaan. Dat kan als je een-op-eentraining doet. Samen in de tuin een workout doen, natuurlijk altijd met anderhalve meter ertussen.”

Groot voordeel bij de bootcamp-lessen is dat deze altijd al buiten worden gedaan. “We hebben daarbij niet veel aan hoeven passen, dat was altijd al buiten. Wel houden we nu meer afstand, het is een beetje passen en meten. En je doe dan ook wel eens een samenwerkingsopdracht, iets doen samen met een ander. Maar die oefeningen doen we nu niet meer natuurlijk.” Is het dan een idee om alle trainingen buiten te doen? “Ja, in principe kan alles buiten. Ik heb materiaal genoeg en daar kunnen we ook zeker buiten mee aan de slag. Je moet roeien met de riemen die je hebt.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Thomas Koetsier The Loft Almelo

Akkoord van de gemeente

Een groot voordeel voor Thomas is dat hij personal trainer is. “Ik begeleid dus steeds maar één iemand tegelijk. Dat is makkelijk coronaproof te maken. Ik ben dan ook heel blij dat ik van de gemeente Almelo weer open mag voor een-op-eentraining. Dat gaat wel alleen op afspraak en we houden ons natuurlijk aan alle regels van het RIVM.” Deze week werd ook bekend dat sportscholen waarschijnlijk op 1 juli de deuren weer mogen openen. “Dat is goed nieuws voor de sector! Ik ben voor mezelf heel blij dat ik deze afspraak met de gemeente heb.”

Hoe is Thomas de afgelopen tijd doorgekomen? “Het is lastig, maar ik had het erger verwacht. Sommige mensen wilden hun abonnement pauzeren of stopzetten, dat is maar een enkeling. En gelukkig kun je subsidie aanvragen om deze periode door te komen. Dat is tenminste iets.” En na de coronatijd zeker weer volop aan de bak? “Ja, dat zal wel druk worden ja, als iedereen terug komt met coronakilo’s.”


Meer over The Loft Almelo ontdekken?

The Loft Almelo sportscholen

Vandaag gesloten

Twentheplein 1G, Almelo

Bekijk meer:sportscholen

Lees ook:

Billy doet aan calisthenics - Almelo

Billy kweekt spieren in eigen achtertuin: ‘Almelo moet aan de calisthenics’

Het is jaloersmakend, het lichaam van de 25-jarige Billy Kroes uit Almelo. Gespierd, geen grammetje ...

Niek schrijft coronalied om cafés te steunen: ‘Hoop dat kroegen het redden’

Deze vier meiden uit Almelo zitten in de finale van Miss Beauty of Overijssel 2020

Nieuwe Italiaanse trattoria in Almelo: ‘Bij ons geen tostiham en pizza Hawaii’

Hoe overleef ik een crisis? 7 tips van ontwikkelcoach Berthil

adv.