Almelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winterloop Schelfhorstpark

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Schelfhorstpark
Sluitersveldsingel 7603 BJ Almelo
Datum: 19 jan 2020
Prijs: gratis

Traditiegetrouw staat de derde zondag van januari in het teken van de Winterloop in het Schelfhorstpark. Dit jaar de 15e editie! Op zondag 19 januari organiseert Stichting Schelfhorstpark in samenwerking met Atletiekvereniging Sisu deze hardloopwedstrijd in de frisse kou. Ren jij ook mee?

Elke jaar kent het sportevenement zo’n 250 deelnemers van binnen en buiten Almelo. Het gaat zelfs internationaal; ook fanatiekelingen uit Duitsland doen mee. Iedereen kan meedoen, want er zijn vier verschillende afstanden te lopen. De 2 kilometer lange kinderloop start om 11.00 uur, gevolgd door de 6 kilometer wedstrijd die om 11.30 begint. Om 12.30 uur starten tegelijk de 4, en de lange 10 kilometer wedstrijden.

De kinderloop is bedoeld voor alle kinderen en eventuele begeleiders. Prijzen zijn beschikbaar voor jeugd tot 11 jaar. Vanwege het kristallen jubileum is er dit jaar ook een extra prijs, maar dat blijft nog even een verrassing. Haal je de finish? Uiteraard staat er dan een herinneringsvaantje op jou te wachten.

Het publiek hoeft natuurlijk ook niet stil te staan. Voor de kinderen staat er een groot springkussen en zijn er een aantal andere attracties. Natuurlijk moet je wel lekker warm blijven. Dans daarom mee op de gezellige muziek, of duik de warme skihut in, voor een lekkere kop snert, warme chocolademelk, en een bakkie koffie of thee.

Inschrijven
De voorinschrijving is inmiddels van start gegaan via www.stichtingschelfhorstpark.nl. Deelname aan de kinderloop kost 2,50 euro per persoon. Ren je mee aan de 4, 6 of 10 kilometer, dan kost het je 5 euro. Inschrijven op het evenement kan ook. Voor de 4, 6 en 10 kilometer ben je dan wel een euro duurder uit. In woon- en zorgcentrum Friso vindt de inschrijving op 19 januari plaats. Dit is tevens het punt waar je je startnummer op kan halen. Let op! Voor alle afstanden geldt, dat er tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd ingeschreven kan worden.


Meer over Schelfhorstpark ontdekken?

Schelfhorstpark parken

Sluitersveldsingel, Almelo

Bekijk meer: parken

Lees mee en reageer!