Koningsdag

Centrum

Almelo

Donderdag 27 april blaast koning Willem-Alexander 56 kaarsjes uit en dat vieren we in Almelo. In het gehele centrum is er van alles te doen.

Wil je weten wat er in Almelo te doen is op 27 april 2023, dan kun je het best dit artikel over Koningsdag lezen. 

Koningsdag 2023

Wat er gevierd wordt op Koningsdag is voor iedereen duidelijk: de verjaardag van onze koning Willem-Alexander. Traditiegetrouw zijn er vrijmarkten in heel Nederland en worden voor kinderen spellen georganiseerd. Daarnaast zijn in heel het land verschillende festivals. Veel mensen gaan in oranje kleding de straat op en vieren het met een oranjetompouce.

Koningspaar naar Rotterdam

Het koningspaar bezoekt elk jaar een andere stad op Koningsdag. Dit keer gaan Willem-Alexander, Máxima en de drie kinderen naar Rotterdam, waar ze onder meer een tocht doen met de watertaxi en te voet de stadsgenoten begroeten.

Koningsdag in Almelo

Willem-Alexander gaat dan misschien niet naar Almelo, maar dat betekent niet dat Almeloërs zich hoeven te vervelen. Er zijn markten, er is muziek, het festival Kingzday en ook voor kinderen is er van alles te doen. Daarover lees je hier meer:

Dit artikel verschijnt later op indebuurt.

Vrije dag

Koningsdag is voor de meeste Almeloërs een vrije dag. Het werd voor het eerst in 2014 gevierd, daarvoor was Koninginnedag traditiegetrouw op 30 april.

Agendapunten

Agendapunten in Almelo

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “HobNob”

HobNob

  • Schelfhorstpark
  • 1 juli 2023
HobNob in Almelo
Ga naar “Havenfestival”

Havenfestival

  • Stadhuis Gemeente Almelo
  • Van 8 jul t/m 9 jul
Ga naar “Twentse Fiets4daagse”

Twentse Fiets4daagse

  • Theaterhotel Almelo
  • Van 15 aug t/m 18 aug
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

  • 27 april 2023