Binnenkijken bij Linda: een groene herenkamer en de vondst van een mega wespennest

Foto: Linda de Moor

Linda woont sinds twee jaar met haar vriend en twee kinderen op de Kennemerstraatweg, nét in Heiloo. Het huis uit 1884 had een grondige verbouwing nodig, maar van het resultaat valt je mond open. Kijk maar eens.

De verbouwing was een berenklus, vertelt Linda. ”We hebben echt alles moeten doen. Er was geen CV (er zaten nog gaskachels in het huis) en de badkamer was beneden. In de woonkamer zaten zachtboard muren, dus die hebben we eraf getrokken en opnieuw gestukt. Wat in eerste instantie een ‘klein project’ leek, hebben we groots aangepakt.”

Tijdens de verbouwing kwamen ze tot een bijzondere ontdekking: ”Er zat een enorm wespennest tussen de plafonds in de serre. Zelfs de imker zei: dit is het grootste wespennest dat ik ooit heb gezien. Hij heeft het weggehaald, maar er zit nog wel een vlek op het plafond. En je ruikt het nog een beetje. Daar willen we dit jaar nog iets aan doen.”

Oude deuren van de bedstee

Klaar zijn ze dus nog niet, maar het huis is wel helemaal naar wens. ”We hebben oude elementen zoveel mogelijk laten zitten, zoals de oude deuren van de bedstee. Die zijn nu onderdeel van een grote boekenkast in de woonkamer. Maar we hebben ook gekeken wat we zelf konden toevoegen aan het huis, zoals de keuken. De oude keuken was flink verouderd, dus die hebben we vernieuwd. We hebben een muur weggehaald en een stalen pui geplaatst, zodat je in de keuken contact hebt met de tuin en meer lichtinval. Als we koken, staan we nu met ons gezicht naar de achtertuin. In de zomer kunnen de openslaande deuren lekker open.”

Lees verder onder de foto‘s.

Kringlopen en IJ-Hallen

Toen Linda haar vriend leerde kennen, bleek dat ze een gezamenlijke passie hebben voor kringlopen en koopjes scoren bij de IJ-Hallen in Amsterdam. ”Dat is een beetje een uit de hand gelopen hobby, maar wel onderdeel van onze interieurstijl geworden. Het begon met brocante, toen we veel in Frankrijk kwamen en zulke markten bezochten. Maar toen was ik een keer op reis in Londen en kwam ik een retro ball-chair tegen. Dat zat zo fijn en voelde zo geborgen. Thuis ben ik op zoek gegaan naar zo’n stoel. En daar heb ik de rest weer een beetje bij gezocht. Dus ons interieur is nu een mix van retro en vintage, maar ook kleurrijk en modern.”

Lees verder onder de foto.

Foto: Linda de Moor

Kleuren zie je vooral terug op de muren. ”De groene muren geven eenheid en rust. Als je dat consequent doortrekt, creëer je knusheid en geborgenheid. Dat vind ik heel belangrijk als je thuis bent. Die ball-chair is echt mijn terugtrekplekje.”

Koningin Wilhelmina aan de muur

Er springen nog meer items in het oog. Zoals de portretten aan de muur, onder andere van Koningin Wilhelmina. ”Oude portretten hebben mij altijd aangetrokken. Vroeger was ik al geïnteresseerd in het sprookjesachtige van paleizen. Ik was benieuwd wat er in de bediendengangen gebeurde. Dus die interesse zie je inderdaad wel terug in de groene herenkamer.”

Lees verder onder de foto‘s.

De oude gymkast

Nog zo’n opvallend meubelstuk: in de keuken staat een oude gymkast. ”Die heb ik op Marktplaats gekocht. Ik vond gymnastiek altijd al leuk op school en thuis speelde het ook een grote rol. Mijn zusje turnde en ik zat op gymmen. Dus ik vond dit een heel leuk item. In de slaapkamer van mijn zoontje ligt ook een gym-mat, daar gaan we lekker zitten om een boekje te lezen. En daar staat ook zo’n fijne ball-chair.”

Lees verder onder de foto.

Foto: Linda de Moor

Knus en rustig

Rust vindt Linda belangrijk in de kinderkamers. ”Ik heb best een uitgesproken mening over speelgoed, dus daar hebben we veel hout, en geen elektrische dingen waar geluid uit komt. Je ziet de rust ook terug in de kleuren aan de muren, ik vind het belangrijk dat het knus is. In de babykamer staat ook een wit bed, een soort lounge-plek waar ik lekker kan zitten om voor te lezen.”

Lees verder onder de foto‘s.

Nog gezellig maken

In de badkamer is ook flink geklust. ”Daar hebben we alle balken afgeschuurd en een gietvloer gelegd. Ik houd niet van tegels, dus ook hier is voornamelijk voor hout gekozen.” En de eigen slaapkamer? ”Die is nog niet af. We hebben er de muren wel gestukt, inbouwkasten gemaakt en een dakkapel geplaatst, maar verder is alles nog wit. Het moet nog gezellig gemaakt worden.”

Meer zien van Linda’s interieur kan op deze Instagrampagina.

Lees verder onder de foto‘s.

Heb je dit al gelezen?

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij Charelle: ‘Behang maakt het overal in huis veel warmer’”

Binnenkijken bij Charelle: ‘Behang maakt het overal in huis veel warmer’

Binnenkijken bij Charelle
Ga naar “Anne Marie is interieur-instagrammer: ‘Onze sierdeur was van het rookhok bij café De Stapper’”

Anne Marie is interieur-instagrammer: ‘Onze sierdeur was van het rookhok bij café De Stapper’

Indebuurt
Ga naar “Bij deze huizen in Alkmaar wil indebuurt graag eens binnenkijken”

Bij deze huizen in Alkmaar wil indebuurt graag eens binnenkijken

In onze gids