Rennen maar: 5 x leuke hardlooproutes door Alkmaar (rond de 5 kilometer)

Hardlopen in het bos. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Je ziet ze overal in Alkmaar: hardlopers. Ben jij ook zo’n renfanaat? Dan is het nu misschien zo dat je standaard rondje wat eentonig wordt. Dan kan het helpen om een andere route te rennen. Zo ontdek je nieuwe delen van de stad terwijl je aan je conditie werkt. Ideaal, toch? Wij helpen je op weg: dit zijn vijf mooie hardlooproutes door Alkmaar, die allemaal rond de vijf kilometer zijn.

Rondje binnenstad (3,4 kilometer)

Je hebt waarschijnlijk al vaak in de binnenstad gelopen, maar heb je er ook weleens aan gedacht om het rondje te hardlopen? Misschien spot je wel weer nieuwe dingen terwijl je je pas iets versnelt. Deze route van 3,4 kilometer brengt je onder andere langs de Molen van Piet en door het Victoriepark.

Beeld: RunnerMaps.nl

Rondje Kleimeer (5 kilometer)

Tijdens deze hardlooproute kun je genieten van een tocht langs het Geestmerambacht. Je begint langs de waterkant en loopt in vijf kilometer langs de wateren en het de natuur. Dit lijkt ons een heerlijke route om even los te komen van het drukke stadsleven.

Beeld: RunnerMaps.nl

Puzzeltocht Alkmaar (5,7 kilometer)

Heb je zin in een uitdaging? Misschien is de puzzelroute dan iets voor jou. Je duikt om de haverklap in een nieuwe straat, dus naast dat je goed op je ademhaling moet letten, moet je ook nog eens goed opletten waar en hoe je loopt.

Beeld: RunnerMaps.nl

Rondje Heiloërbos (5,7 kilometer)

In tegenstelling tot de puzzeltocht, hoef je je bij deze route niet zoveel na te denken waar je precies heen moet. Dit hardlooptraject bestaat namelijk uit twee lange, rechte stukken. Dus heb je zin om even weg te rennen van de stad? Hobbel dan door het Heiloërbos.

Beeld: RunnerMaps.nl

Rondje park Oudorperhout (5 kilometer)

Deze route zit vol groen en blauw (water). Ren door park Oudorperhout naar de Hoornse Vaart. Langs het water jog je door het park weer terug naar het beginpunt.

Beeld: RunnerMaps.nl

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Sport

Ga naar “Manon: ‘Fysiotherapie is echt niet alleen voor sporters met een blessure’”

Manon: ‘Fysiotherapie is echt niet alleen voor sporters met een blessure’

Aangeboden door Fysiotherapie Fit-boost

Fit-Boost fysiotherapie Alkmaar
Ga naar “Deze Alkmaarder deed ooit mee aan de Olympische Winterspelen”

Deze Alkmaarder deed ooit mee aan de Olympische Winterspelen

Ga naar “Lekker naar buiten: 7 x tips om gratis te sporten in Alkmaar”

Lekker naar buiten: 7 x tips om gratis te sporten in Alkmaar

In onze gids