Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: Alkmaarders op berenjacht

Door Merel Schut 30 maart 2020

De zomertijd ging zaterdag op zondag in en dat betekende een uurtje minder slaap. Dit gebeurde er verder allemaal in Alkmaar in het laatste weekend van maart.

Coronavirus

Het aantal gemelde patiënten met corona is in Alkmaar opgelopen naar 41,1 zieken op de 100.000 inwoners. Dat is te zien op de website van het RIVM, waar zondag de meest actuele cijfers werden gedeeld.

Meer lokale informatie lees je hier:

Indebuurt

De stand van zaken rond het coronavirus in Alkmaar

Het coronavirus blijft de gemoederen bezighouden. Ook in Alkmaar zijn verschillende besmettingsgeval...

Berenjacht

Ook in Alkmaar is de berenjacht op gang gekomen. Inwoners plaatsen een knuffelbeer in de vensterbank, zodat kinderen ‘op jacht’ kunnen om de beren te vinden. Er is een speciale facebookpagina voor Alkmaarders. Wie een frisse neus wil halen, kan beren tellen onderweg. Volwassenen kunnen natuurlijk ook meedoen.

De beren zijn verzameld in deze kaart.

Let op: als je op berenjacht gaat, neem dan de maatregelen van het RIVM in acht. Houd 1,5 meter afstand tot andere mensen en blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt. Doe dit ook als iemand in het gezin ziek is. Goed om te weten: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) benadrukt dat buitenspelen geen gevaar voor de gezondheid oplevert. Mits de groep niet te groot is. Hoeveel kinderen met elkaar mogen buitenspelen, laat het RIVM in het midden.

Dodelijk ongeval

Een 24-jarige motorrijder uit Alkmaar is zaterdag omgekomen bij een verkeersongeluk op de Kanaalkade. De plek van het ongeluk is inmiddels veranderd in een bloemenzee.

De Leeghwaterbrug

De Leeghwaterbrug is na werkzaamheden in beide richtingen weer open voor verkeer.

Misschien wil je dit ook lezen:

Indebuurt

Verkeersbericht: de Leeghwaterbrug gaat open (en nog één keertje dicht)

Het gaat dan toch eindelijk gebeuren: de vernieuwde Leeghwaterbrug in Alkmaar gaat eind maart open. ...

Meer over

Nieuws

adv.