Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Warme zomer in Alkmaar in aantocht: ‘De kans op meerdere hittegolven is groot’

Door Merel Schut 18 mei 2020

Het ziet ernaar uit dat veel Alkmaarders dit jaar op vakantie gaan naar het exotische Tuinesië of het adembenemende Balkonia. En mocht je een trip buiten de deur plannen, dan waarschijnlijk in eigen land. Daarom is de weersverwachting belangrijker dan ooit: krijgen we een warme zomer?

Meteoroloog Yannick Damen van Weeronline weet het zeker: de zomer van 2020 wordt vooral zonnig.

Zonnige zomer in Alkmaar

“Het lijkt erop dat het een warme en droge zomer wordt”, vertelt de weerexpert ons. Volgens Yannick moeten we rekening houden met temperaturen van 25 graden of meer. “De kans op meerdere hittegolven is ook vrij groot.”

Juni en augustus zijn zomerse maanden

Vooral in juni en augustus krijgen we volgens hem zomerse dagen voor onze kiezen en worden hittegolven niet uitgesloten. “In juli verwacht ik geregeld westen- of zuidwestenwinden en daarmee wordt koele zeelucht over ons land geblazen. Ik verwacht in deze maand dan ook enkele regenbuien.” Wil je optimaal genieten van een zonnig Tuinesïe? Dan is Yannicks advies: neem vrij in juni of augustus.

Vakantiebestemmingen in regio Alkmaar

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming in de regio? Wij hebben vijf tips voor vakanties aan de kust op een rijtje gezet:

Indebuurt

Vakantie in eigen land? Hier huur je contactloos een huisje aan de kust in regio Alkmaar

De run op vakantiehuisjes en campingplekken in eigen land is gestart! Na weken thuis zitten met mooi...

Meer over

Nieuws Weer

adv.