Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De paden op, de lanen in: 5 x wandelen in en om Alkmaar

Door Merel Schut 23 mei 2020

Het wordt steeds mooier weer en door het vele thuisblijven snak je misschien naar een stevige wandeling. We zetten vijf mooie wandelroutes op een rijtje, met Alkmaar als startpunt. Trek, met de coronamaatregelen in het achterhoofd, je wandelschoenen alvast aan.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De theetuinenroute

Indebuurt
ANP

Dit is een fijne tip van het VVV. Deze wandeling is 10 kilometer en voert langs allerlei groene plekken in de regio, zoals de Hortus Alkmaar (de voormalige VSM-tuinen) en Kruidentuin Rekerhout. In de Oudorperpolder passeer je de molens en de restanten van de middeleeuwse burcht Nieuwburg. Langs de Beverkoog en de Vroonermeer loop je weer terug. Je boterhammen kun je tijdens de pauze opeten bij de theetuinen.

Via de app Routabel kun je de route op je smartphone zetten.

Elfendeurtjesroute

Indebuurt
indebuurt Alkmaar

Ga je met kinderen op pad? Dan is dit een leuke wandeltocht: de Elfendeurtjesroute. Op meer dan 20 plekken in Alkmaar zijn elfendeurtjes verstopt, kunnen jullie ze allemaal vinden? Bij het VVV-kantoor op het Waagplein kun je een route opvragen, maar op het kaartje kun je ook alle locaties zien.

Kunst op straatroute

Indebuurt
Google Streetview

In zes kilometer wandel je langs kunst, gedichten en andere creatieve uitingen op straat. Je passeert ook musea en gaat langs een paar parken. Je begint en eindigt bij het VVV-kantoor op het Waagplein, hier kun je ook de route opvragen.

Wandelroute landgoed Nijenburg


Deze wandeling van vier kilometer voert via de gele pijltjes over het landgoed Nijenburg. Je begint bij de Stetlaan. Je wandelt langs stolpboerderijen, door het Heilooërbos, langs het oude landhuis en een wipwatermolen.

De wandelroute landgoed Nijenburg is online te bekijken.

Langs de Loterijlanden

Indebuurt
Screenshot Wandelnetwerknoordholland.nl

De groene route van Wandelnetwerk Noord-Holland begint (met startpunt 21) en eindigt bij station Alkmaar. Je kunt trouwens ook starten bij de Viaanse Molen. Je loopt in tien kilometer langs de ‘Loterijlanden’, de vochtige hooi- en weilanden zoals de Bergermeerpolder. Volg de groene pijlen; het belooft een prachtige wandeling te worden! Via de Oude Kwekerij keer je weer terug naar het station.

Ga je op pad? Houd je aan de richtlijnen van het RIVM. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

Lees meer:

Indebuurt

Weekendtip: is dat een pimpelmees of koolmees? Doe een online vogelcursus

Waar je in het weekend normaliter een theateravondje of etentje had staan, is het nu door de coronam...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Nieuws

adv.