Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bruggen en sluizen in Alkmaar werken weer volgens normale zomerbediening

Door Merel Schut 20 mei 2020

Vanaf 21 mei (Hemelvaartsdag) zullen bruggen en sluizen in Alkmaar bediend worden volgens de normale zomerbediening. Vanwege het coronavirus was de winterbediening verlengd, maar dit stopt in verband met de versoepeling van de coronamaatregelen. 

Tijdens de winterbediening werd alle capaciteit ingezet om de beroepsvaart door te laten gaan. Er is inmiddels voldoende capaciteit om ook de recreatievaart weer toe te laten. Dat geldt voor de hele provincie Noord-Holland.

De zomerbediening houdt in dat de bedientijden op zaterdag, zondag en feestdagen ruimer worden tot 1 november. Alle bruggen, sluizen en bedientijden in de regio kun je bekijken op vaarweginformatie.nl.

Maatregelen

De provincie adviseert om de maatregelen van het RIVM ook in acht te nemen op het water. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Openbare voorzieningen op de jachthavens blijven naar verwachting tot 1 juli gesloten. Op bedienposten wordt ook 1,5 meter afstand gehouden en de bedieners van lokaal bediende bruggen werken alleen. Hun werkplek wordt na elke dienst gereinigd.

Lees meer:

Indebuurt

Zwemmen in de Alkmaarse grachten: mag dat?

Het is mooi weer, je zit op een bootje op de Alkmaarse grachten en je hebt zin in een verfrissende d...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.