Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gebeurde er afgelopen weekend in Alkmaar: autobranden en financiële steun horeca

Door Merel Schut 25 mei 2020

Heb je een fijn weekend gehad en het nieuws even links laten liggen? indebuurt Alkmaar zet voor jou op een rijtje wat er afgelopen weekend gebeurde in Alkmaar.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Gemeente komt horeca Alkmaar financieel tegemoet

Indebuurt
indebuurt Alkmaar

De gemeente Alkmaar komt de lokale hotel-, restaurant- en cafébranche financieel tegemoet vanuit een lokaal noodfonds voor de aanpak van de coronacrisis. De gemeente zal horeca ontlasten door bijvoorbeeld verschillende belastingen uit te stellen of kwijt te schelden. Voor de betaling van toeristenbelasting over 2019 krijgen uitbaters uitstel, de precariobelasting van dit jaar voor terrassen wordt kwijtgescholden en de gemeente zal de reclamebelasting voor een kwartaal van dit jaar niet in rekening brengen.

Crowdmanager in de binnenstad

Indebuurt
indebuurt Alkmaar

In de Volkskrant neemt crowdmanager Harold Salomons een kijkje in Alkmaar. Hoe wordt de drukte hier in goede banen geleid en wat kan beter? Hij concludeert onder andere dat de smalle zijstraatjes wat aandacht verdienen, omdat het hier onmogelijk is om afstand van elkaar te houden.

Autobranden in Hoefplan


In het Hoefplan vonden in de nacht van zaterdag op zondag twee autobranden plaats. Op de Fabritiusstraat stond rond 01.30 uur een auto volledig in brand en korte tijd later was het ook raak in de Judith Leysterstraat. De politie is op zoek naar getuigen en sluit brandstichting niet uit.

Wil je meer lezen?

Indebuurt

Meer afvalbakken en vaker schoonmaken bij fastfoodketens Olympiapark

Ruim jij altijd netjes je afval op als je door de McDrive bent geweest? Top! Maar, helaas doet niet ...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.