Komt de lente al? Dit is de weersverwachting voor maart in Alkmaar

Foto: indebuurt Alkmaar

‘Maart roert zijn staart’ is een bekend gezegde onder meteorologen. Dat betekent dat het in maart soms nog erg winters kan zijn. Geldt dat dit jaar ook in Alkmaar? Volgens Matthijs van der Linden, meteoroloog bij Weeronline, kan het nog alle kanten op. ”De windrichting speelt in maart de belangrijkste rol in zowel het weerbeeld als de temperatuur.”

Weer begin maart

Wat houdt dat dan precies in voor het weer in Alkmaar? Nou, begin maart zijn er helaas niet zulke mooie dagen als eind februari. “De eerste dag van de maand is het in het noorden en westen zelfs vrij somber en kan een beetje regen vallen. De dagen daarna is het overwegend droog. Met 7 tot 11 graden is de temperatuur heel normaal”, aldus Matthijs.

Wind bepaalt het weer

Maar komt er dan eindelijk lenteweer in Alkmaar? Dat ligt dus aan de windrichting. Want door kleine veranderingen kan er alsnog een noordelijke stroming komen en dat zou ons koud en grijs weer kunnen opleveren. Dat komt voornamelijk doordat de koude Noordzee die nu nog 7 graden is en maar langzaam opwarmt.

Lente in Alkmaar

Er is ook hoopvol nieuws, want als er eind van deze maand de wind uit zuidelijke richting komt, kunnen er lenteachtige temperaturen van meer dan 15 graden ontstaan. Matthijs: “Wie weet krijgen we de eerste warme dag met 20 graden.” Haal dus voor de zekerheid maar alvast jouw picknickkleed van zolder! Op zoek naar een leuke picknickplek in Alkmaar? Wij zochten er alvast een paar voor je op.

  ALKMAAR WEATHER

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Ka-ching: zo hard stegen de huizenprijzen in Alkmaar in een jaar tijd”

Ka-ching: zo hard stegen de huizenprijzen in Alkmaar in een jaar tijd

Ga naar “Deze Alkmaarse restaurants staan in de Lekker500”

Deze Alkmaarse restaurants staan in de Lekker500

Ga naar “Café De Overkant is dit weekend vernield, nog onduidelijk door wie en waarom”

Café De Overkant is dit weekend vernield, nog onduidelijk door wie en waarom

In onze gids