Café De Overkant is dit weekend vernield, nog onduidelijk door wie en waarom

Café De Overkant. Beeld: Google Street View

Een groep van tientallen mensen heeft zaterdagavond café De Overkant op het Scharlo in Alkmaar vernield. Rond 20.00 uur begon de groep met van alles te gooien: met tafels en stoelen en buiten geparkeerde fietsen. Alle ruiten aan de voorkant van de horecaonderneming zijn gesneuveld.

Dat er niemand gewond raakte, noemt de politiewoordvoerder ‘een wonder’. Er is nog niemand aangehouden en het is nog onduidelijk waarom het café werd vernield. De politie heeft een hoop namen genoteerd en is bezig met het onderzoek naar het incident. De eigenaar van het café gaat aangifte doen.

Volgens NH Nieuws gaat het om Café De Overkant, een stamkroeg van AZ-supporters, de Alkmaarse voetbalclub die zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen Heracles speelde. Hooligans van een andere voetbalclub zijn verantwoordelijk voor de vernielingen, zeggen bronnen tegen de de lokale nieuwszender. De politie kan dit niet bevestigen.

Onderzoek loopt

Een politiewoordvoerder liet zondagochtend weten: ,,We kennen de speculaties op de social mediakanalen en hebben daar ook al beelden gezien van het incident. Het onderzoek naar de verantwoordelijken loopt. Er is geen indicatie dat Heracles hier iets mee te maken heeft, eigenlijk geen enkele voetbalclub. Geen enkele club zal zich in dit gewelddadige gedrag herkennen.’’

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Ka-ching: zo hard stegen de huizenprijzen in Alkmaar in een jaar tijd”

Ka-ching: zo hard stegen de huizenprijzen in Alkmaar in een jaar tijd

Ga naar “Deze Alkmaarse restaurants staan in de Lekker500”

Deze Alkmaarse restaurants staan in de Lekker500

Ga naar “Komt de lente al? Dit is de weersverwachting voor maart in Alkmaar”

Komt de lente al? Dit is de weersverwachting voor maart in Alkmaar

In onze gids