Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alkmaarse Britt (20) in de FHM 500: ‘Maar met een leuke kop is nog niet alles gezegd’

Door Merel Schut 19 mei 2020

De 20-jarige Britt Wolthuis uit Alkmaar is genomineerd voor de FHM 500, een lijst met de vijfhonderd mooiste meiden van Nederland volgens mannenblad FHM. Maar de Alkmaarse is meer dan een mooi gezicht want ze heeft ook een eigen bedrijf, waarmee ze fashionable mondkapjes maakt.

In november zette Britt haar eigen bedrijf op in Alkmaar: Out Of Your League. ”Het is een agency voor hosting, modellenwerk, sales en promotiewerk. Het liep net megalekker maar toen kwam het coronavirus. Het bedrijf moest alle events cancelen of verplaatsen. Ik en collega’s keken met klanten wat we nog konden doen, maar toen de maatregelen uitbreidden kwam alles stil te liggen.”

”Ik ben niet zo van het stilzitten”

Britt vervolgt: ”Ik heb even thuis gezeten maar ik ben niet zo van het stilzitten. Ik ging een beetje netwerken om te bedenken wat ik wel kon gaan doen. Zo kwam ik op Shut Your Mouth. Met dit bedrijf verkoop ik handgemaakte mondkapjes die uniek zijn door de zilveren nanodeeltjes. Deze houden namelijk bacteriën en virussen tegen. Je hoeft de mondkapjes daarom niet zo vaak te wassen en ze zien er ook nog leuk uit! Ik ben er superdruk mee geweest en er hebben aardig wat uurtjes werk in gezeten, maar de eerste lading was zondagavond al uitverkocht. Ik had echt niet gedacht dat het zo snel zou lopen.” Inmiddels komt er een nieuwe voorraad aan. Bedrijven kunnen ook gepersonaliseerde mondkapjes laten maken, met hun logo of slogan erop.

Tekst loopt door onder de foto

Indebuurt
By EefVaanholt

In de FHM 500

Britt is voor het derde jaar op rij genomineerd voor de FHM 500. Vorig jaar eindigde ze op plek 255 en in 2018 op plek 192. Toch blijft ze er nuchter onder: ”De eerste keer dat ik genomineerd was, stuurde FHM mij een berichtje maar daar had ik niet op gereageerd. Ik hoef zelf niet mega in de spotlight te staan. Ik ga mezelf ook niet aanprijzen of om stemmen smeken. In 2018 kwam ik er via een vriend achter dat ik op nummer 192 was geëindigd. Ik vind het heel leuk hoor en ik voel me vereerd. Maar met een leuke kop alleen, is nog niet alles gezegd hoor! Het is afwachten waar ik dit jaar eindig.”

Winkelen bij 786 Fridge

Gevraagd naar haar favoriete plekken in Alkmaar, hoeft Britt niet lang na te denken: ”Ik was ‘voor corona’ altijd veel op het Waagplein te vinden, bij Mojo’s bijvoorbeeld. Ik vind het Fnidsen erg leuk en ik winkel ook graag bij 786 Fridge, daar verkopen ze ook mijn mondkapjes! En in de zomer vind ik het heerlijk dat je vanuit Alkmaar zo op het strand bent.”

Lees ook:

Alkmaars model Debbie (25) zette de Moeder Aan Moeder-markt op

De Alkmaarse Debbie Dhillon (25) zag al heel wat van de wereld maar is inmiddels weer terug in de st...
Indebuurt

Kevin is jongerenwerker: ‘Je wilt niet dat jongeren de hele dag zitten te gamen’

Behalve dat hij het natuurlijk heel vervelend vond, bracht de coronacrisis hem ook meteen op allerle...

 

adv.