Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: in deze Alkmaarse wijken slaan inbrekers het meest toe

Door Merel Schut 2 juli 2020

Aangezien Alkmaarders tijdens de coronacrisis veel thuis zijn, zou je verwachten dat het aantal inbraken afgenomen is. Niets is minder waar. Het dievengilde lijkt actiever geworden, met name in postcodegebied 1815.

Uit cijfers van Alarmeringen.nl blijkt dat het aantal inbraken of pogingen daartoe in de eerste vijf maanden van 2020 in Alkmaar toenam met 61%. In de eerste vijf maanden van dit jaar staat de teller al op 92 inbraken, vorig jaar waren er 57 inbraken van januari tot en met mei.

Tegen de trend in

De cijfers uit Alkmaar gaan geheel tegen de trend in, want in de provincie Noord-Holland nam het aantal inbraken juist af in dezelfde periode. In de eerste vijf maanden van dit jaar werd in Noord-Holland 2.337 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In die periode vorig jaar waren dat er nog 3.124. Dat is 25% minder.

Landelijke daling

Ook landelijk is een daling te zien. In januari tot en met mei 2019 werden 15.443 inbraken gepleegd. Dit jaar daalde dat naar 11.939. Vooral in april en mei dit jaar gingen inbrekers minder op pad.

Jouw postcodegebied

De toename was het sterkst in postcodegebied 1815. Wil je weten hoe het zit in jouw buurt zit? We zetten alle cijfers van dit jaar even onder elkaar. Als je een Alkmaars postcodegebied mist, kan het zijn dat dit een industrieterrein of postbusadres betreft. Die cijfers ontbreken.

Meer lezen:

Indebuurt

Ka-ching! Voor zoveel verkeersboetes zorgden Alkmaarse flitspalen in de eerste 4 maanden van 2020

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een ...
Indebuurt

Een bankje voor je huis op de stoep zetten: mag dat in Alkmaar?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
Indebuurt

Je huis appeltjesgroen schilderen: mag dat in Alkmaar?

De buitenboel eens flink aanpakken en kiezen voor een felle kleur; misschien wil jij je huis wel in ...

Meer over

112 Nieuws

adv.