Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle Alkmaarders met gezondheidsklachten mogen naar de ‘corona drive-in’

Door Merel Schut 1 juni 2020

Het is weer eens wat anders dan de drive-in waarbij je patat en een hamburger krijgt: een corona testraat. Vanaf 2 juni kunnen er meer testen worden afgenomen. Iedereen die klachten heeft kan zich vanaf 1 juni namelijk aanmelden om een test te laten doen.

Als iemand corona blijkt te hebben, zal ook een bron- en contactonderzoek worden gedaan door de GGD. De afgelopen weken heeft GGD Hollands Noorden zich voorbereid op deze uitbreiding van testen en onderzoeken. Er is bijvoorbeeld meer personeel ingeschakeld.

700 testen per dag

De GGD is erop ingesteld om elke dag zo’n 700 mensen te testen op corona. Er kan opgeschaald worden naar 900 testen per dag. De landelijke inschatting is dat 2 tot 3% van de geteste mensen positief zullen zijn. Per dag kunnen zo’n 30 bron- en contactonderzoeken gedaan worden door de GGD.

Teststraat Alkmaar

Op IJsbaan de Meent aan de Terborchlaan 301 heeft GGD Hollands Noorden een testlocatie ingericht. Dit is een zogenaamde ‘drive in’, waar je met de auto door kunt rijden. De persoon waarbij de test wordt afgenomen kan in de auto blijven zitten.

Meer lezen:

Indebuurt

Drive-thru voor coronatest bij zorgpersoneel op schaatsbaan De Meent

Schaatsbaan De Meent is omgetoverd tot 'drive-thru' waar zorgpersoneel getest wordt op aanwezigheid ...

 

 

adv.