Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Alkmaar en zo reageren Alkmaarders

Door Carin van der Meij 24 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. Rob Niele, voorzitter van de ondernemersorganisatie in Alkmaar: ”Dit zijn verschrikkelijke tijden.”

Dit artikel wordt regelmatig aangevuld. Laatste update: woensdag 25 maart.

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Alkmaar

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Alkmaarders niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Bruinooge krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Piet Bruinooge krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Alkmaarders kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Bruinooge mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Alkmaar op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Alkmaarders ook. Rob Niele, voorzitter van Ondernemend Alkmaar: ”Nu hebben we nog geluk dat we in Nederland wonen en de overheid en gemeente met noodmaatregelen komt. Maar het zijn verschrikkelijke tijden.”

Niele gaat woensdag met de wethouder van economische zaken om de tafel om de situatie voor Alkmaarse ondernemers te bespreken. ”Dan moet je denken aan praktische dingen. Veel winkeliers gaan nu later open, zo rond 12.00 uur. Daar moeten de inrijtijden voor versoepeld worden, zodat ondernemers ook met de auto de stad in kunnen voor ze opengaan.”

Koningsdag in Alkmaar afgelast

Nu samenkomen met minder dan honderd personen verboden is tot 1 juni, worden ook evenementen afgelast die na 6 april op de agenda staan. Zo is dinsdagmiddag bekend geworden dat Koningsdag in Alkmaar afgelast is. Het grote evenement ORANJE Koningsdag in het AFAS stadion gaat niet door. De festiviteiten op het Waagplein gaan 27 april ook niet door.

De organisatie van het festival ORANJE Koningsdag laat weten: ”Het is voor ons niet mogelijk om ORANJE Koningsdag 2020 te organiseren, op last van de uitgegeven richtlijnen van de overheid en het RIVM. Wij van ORANJE Koningsdag vinden dit ontzettend balen, want we hadden er enorm veel zin in. Maar we vinden het welzijn en de gezondheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers het allerbelangrijkste en staan daarom volledig achter deze beslissing.”

Iedereen die een kaartje heeft gekocht ontvangt binnen twee weken van de organisatie een bericht.

Ook het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Alkmaar op 5 mei in de Alkmaarderhout is afgelast.

De organisatie van Kaaspop, dat op 11 april zou plaatsvinden, laat ook weten dat het evenement niet doorgaat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

KaasPopper, Vanwege de afgekondigde nieuwe maatregelen inzake het Coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt KaasPop op 11 april 2020 te verplaatsen naar een andere datum. Het is niet alleen voor ons een tegenslag, maar ook voor de artiesten, crewleden, leveranciers, personeel en natuurlijk ook voor jullie als bezoeker van KaaspPop Alkmaar! Het treft niet alleen de evenementenbranche, maar helaas iedereen. Onze gedachten gaan dan ook uit naar alle slachtoffers en nabestaanden van het virus. Achter de schermen zijn we inmiddels met alle betrokkenen in gesprek over verplaatsing van KaasPop Alkmaar naar een nieuwe datum. Dit vergt immers de nodige tijd en daarom vragen wij jullie nog even geduld te hebben. Uiteraard zijn de reeds gekochte tickets voor 11 april 2020 ook geldig voor de volgende editie. Wij houden u op de hoogte over de ontwikkelingen via de website en social media. Voor nu wensen wij iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en hopen wij u in goede gezondheid terug te zien bij de eerstvolgende editie van KaasPop Alkmaar!!!

Een bericht gedeeld door KaasPop Alkmaar (@kaaspopalkmaar) op

Misschien wil je dit ook lezen:

Indebuurt

Alkmaarse festivals afgelast en meer maatregelen vanwege het coronavirus

Bijeenkomsten waar mensen samenkomen worden in heel Nederland afgelast tot 1 juni 2020. Daarnaast wo...

adv.