Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Alkmaar

Door Carin van der Meij 3 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar het aantal coronaboetes dat is uitgedeeld verschilt flink per gemeente. Dit zijn de cijfers uit Alkmaar.

Dat verschil blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeente ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Alkmaar

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Alkmaarders die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Alkmaarse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 77 mensen hebben bekeurd op basis van de corona-noodverordeningen.

Regio Alkmaar

Is dit veel? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio Alkmaar kijken. Van Heiloo en Bergen zijn geen cijfers bekend. In Heerhugowaard zijn 10 bekeuringen gegeven en een stukje verderop in Purmerend zijn 91 boetes uitgeschreven.

In kaart

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Wij praten je hier bij:

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Alkmaar

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...

Meer over

Corona Nieuws

adv.