Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het verhaal achter ziekenhuiskat Wodka

Door Merel Schut 26 maart 2020

Wie vaker in het Alkmaarse ziekenhuis komt, heeft hem vast weleens gezien: ziekenhuiskat Wodka. Het beestje heeft zelfs een eigen mandje voor de deur. Indebuurt Alkmaar zocht uit wat het verhaal is van deze kat.

Wat naspeuring leert namelijk dat Wodka gewoon een huisje heeft. Dominique Bieman en haar familie hebben Wodka zeven jaar geleden onder hun hoede genomen. Ze woonden toen in Heerhugowaard en Wodka kwam aanlopen als zwerfkat. Het gezin verhuisde naar Alkmaar en daar ging Wodka er lekker op uit. Via zijn huis in de buurt van het ziekenhuis loopt Wodka altijd rond Westerlicht naar de ingang van het ziekenhuis. Dominique: ”Eerst wisten we dat helemaal niet, maar toen we hem een tijdje kwijt waren, zagen we in de facebookgroep ‘Je bent Alkmaarder als’ dat hij bij het ziekenhuis zat.”

Ritje met de dierenambulance

Regelmatig moeten ze het beestje dus ophalen. Ook omdat passanten in de veronderstelling dat Wodka geen huisje heeft, de dierenambulance bellen. ”Die namen Wodka mee en dan moesten wij hem daar ophalen. En als bonus kregen we nog de rekening voor zijn ritje met de ambulance.” Gelukkig kent iedereen Wodka inmiddels, ook de portiers van het ziekenhuis.

Hij ging dan bij de spoedeisende hulp naar binnen

Wodka is weleens het ziekenhuis binnen gelopen. ”Hij ging dan bij de spoedeisende hulp naar binnen. Dan belde een medewerker ons wel op hoor.”

Tekst loopt door onder de foto

Indebuurt
indebuurt.nl

Veel mensen zijn zo ontroerd door de aanwezigheid van Wodka, dat ze de kat voeren. ”Dat hebben we liever niet want we willen natuurlijk dat hij gewoon naar huis komt om te eten. Als je iets wilt doneren, doe dan een donatie aan de dierenopvang in Alkmaar.”

Kerstboom voor Wodka

Toch blijven veel mensen betrokken bij de pluizige kat. Tijdens de kerstdagen verscheen er een kerstboompje bij het mandje van Wodka naast de ziekenhuisingang.

Wie Wodka bij het ziekenhuis tegenkomt, hoeft zich dus geen zorgen te maken om zijn welzijn: hij heeft gewoon een warm huisje. En een facebookpagina!

Misschien wil je dit ook lezen:

Indebuurt

Lana en Clemens runnen een B&B in een gemeentelijk monument

Clemens van Kemenade (58) en Lana Ang (62) wonen sinds 3,5 jaar in een monumentaal pand aan de Wilhe...

adv.