Wist je dat de Alkmaarse softbalheren landskampioen zijn geworden?

Wat een mooi nieuws: de Heren Softbal Fastpitch van Alcmaria Victrix zijn woensdagavond landskampioen geworden in de Hoofdklasse. De ploeg versloeg op eigen veld in de laatste en beslissende wedstrijd de Vennep Flyers met een overtuigende 8-0. Hiermee haalt het team voor het eerst in de historie de titel naar Alkmaar. Gefeliciteerd heren!

Alcmaria nam al vroeg in de wedstrijd een ruime voorsprong. Al vrij snel werd duidelijk dat de ploeg uit Alkmaar in eigen huis de titel ging binnen slepen. De wedstrijd was tevens de afscheidswedstrijd van pitcher Jeffry Visser. Visser speelde in 22 seizoenen ruim 400 wedstrijden in de Hoofdklasse en kwam bovendien tot meer dan 60 officiële interlands. Hij ontving aan de start van de wedstrijd van de KNBSB het Bondsonderscheidingsteken voor zijn imposante loopbaan. Om het feest compleet te maken gooide hij bovendien een no-hitter.

Jeffry: “Ik ben ontzettend trots op het team en de coaching. Maar toch stiekem ook een beetje op mezelf. Ik ben twee jaar lang bezig met de voorbereiding voor de Europacup afgelopen augustus in Tsjechië. Na een ietwat teleurstellend resultaat in Tsjechië kon ik de knop snel weer omzetten en waren mijn laatste competitiewedstrijden misschien wel de beste wedstrijden uit mijn carrière. Met als kers op de taart de landskampioenstitel en een bondsonderscheiding, een hele mooie waardering en erkenning van mijn softbalcarrière.”

Pitcher Jeffry Visser ontving een bondsonderscheidingsteken voor zijn indrukwekkende loopbaan. Foto: Mike de Zwart.

Het team van, coaches Dervisa Mutic en Cindy van der Zanden, reisde enkele weken geleden nog af naar Tsjechië om de Europacup avontuur te spelen en sluiten het softbaljaar af met een prachtige titel. Quick Amersfoort, die 7 jaar achtereen de landstitel opeiste, werd tweede in de competitie.

Een samenvatting van de wedstrijd kun je terugzien op https://www.youtube.com/watch?v=eE1UCDa7h9Y

De heren van Alcmaria krijgen gouden medailles en de kampioensschaal uitgereikt

Lees ook:

Meer in deze categorie

Genieten van Alkmaar

Ga naar “Terug in de tijd: 5 x hier gingen Alkmaarders vroeger een hapje eten”

Terug in de tijd: 5 x hier gingen Alkmaarders vroeger een hapje eten

Ga naar “Huh? Alkmaar ligt in Zuid-Afrika (en daar is het óók best leuk)”

Huh? Alkmaar ligt in Zuid-Afrika (en daar is het óók best leuk)

Ga naar “Mysterie opgelost: dit betekent luttik in het Alkmaarse Luttik Oudorp”

Mysterie opgelost: dit betekent luttik in het Alkmaarse Luttik Oudorp

luttik oudorp binnenstad trapgevel gracht huisjes water

In onze gids