Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alkmaarse liefjes: Kea en John leerden elkaar op de kermis kennen en trouwden daar

Door Merel Schut 20 november 2020

Kea Pieters leerde John 55 jaar geleden op de Alkmaarse kermis. Na wat blikken heen en weer, stopte hij een tekening in haar handen. Twee jaar later trouwden ze: op de kermis natuurlijk!

Kea (72) vertelt hoe het allemaal begon. ‘Ik was zeventien toen ik met vriendinnen wat rondslenterde op de kermis. Die was destijds nog op het Canadaplein. We liepen wat te lonken, toen ik John zag. Een dag later waren we er weer, en stopte hij een tekening in mijn hand. Hij had mij nagetekend! We kregen al snel verkering, maar omdat ik nogal een fladderaar was, maakte ik het na drie maanden uit.”

Trouwen op de kermis

Toch is dat niet het einde van het verhaal. Twee jaar later kwamen ze elkaar wéér tegen op de kermis en was het weer dikke mik. ”Sindsdien zijn we elke dag samen. Naast minnaars, zijn we échte vrienden.”

Na een verloving stapten Kea en John in het huwelijksbootje. De trouwlocatie? Op de kermis in Alkmaar natuurlijk! ”Er was een fotograaf, die allemaal foto’s van ons maakten in attracties zoals het reuzenrad.”

Tekst gaat verder onder de foto

John en Kea Pieterse

Kea en John gaan in een oud huisje op het Luttik Oudorp samenwonen. ”Daar is onze zoon geboren, maar het was te klein voor een tweede kind. Mijn man was onderwijzer en dat beroep had in die tijd veel aanzien. Hij is met de burgemeester langs wat huizen in Akersloot geweest en we mochten uit drie woningen kiezen. En mu, 46 jaar later wonen we nog steeds in het huis dat we toen uitkozen.”

Inmiddels hebben Kea en John twee volwassen kinderen. Dit jaar zou het stel hun 50-jarig huwelijksjubileum vieren. ”Onze trouwdag is op 26 augustus en die vierden we áltijd op de kermis in Alkmaar. We zouden ook een groot feest geven op een locatie in Akersloot. Dat moesten we afzeggen vanwege het coronavirus.”

Kermis dicht

De kermis in Alkmaar ging wel door afgelopen zomer, maar een bezoekje aan de attracties op hun trouwdag viel letterlijk in het water. ”John en ik stonden voor het hek bij het Olympiaterrein, maar vanwege storm was de kermis dicht.” Voor het eerst in 55 jaar ging er dus ook een dikke streep door deze traditie.

Yin en yang

Kea is na al die jaren nog steeds dol op John. ”Hij is enorm creatief en heel trouw. Voor alles heeft hij een oplossing. Toen we in ons huis in Akersloot kwamen wonen, bouwden we de keuken helemaal zelf. John zorgde dat er gas, water en licht kwam. Zijn motto is: ‘armoe maakt vindingrijk’.”

Ze fietsen wat af samen en maakten verre reizen naar India, Nepal, Thailand, Mexico, Egypte en Amerika. ”Wij zijn echt yin & yang, heel tegenovergesteld aan elkaar. Maar dat gaat dus juist goed!”

Begon jullie liefdesverhaal ook in Alkmaar en wil je erover vertellen? Tip de redactie.

Lees ook:

Alkmaarse liefjes: Mariska en Leon leerden elkaar kennen in De Notaris

Mariska de Blieck (40) en Leon Hoes (35) leerden elkaar kennen in De Notaris. Die Alkmaarse kroeg be...

Het water loopt ons in de mond van ‘eten met Coby’ op Instagram

Instagram alleen voor jonge mensen? Niks daarvan! Dat bewijst de Alkmaarse Coby Ritchie (61). Ze is ...

De favorieten van Frances: ‘Met een maaltijd van deze toko maak je mij écht blij’

Waar moet je zijn, waar moet je wezen? De beste tips komen altijd van locals. Deze keer deelt France...

adv.