Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je fiets tegen een boom parkeren bij station Alkmaar: mag dat?

Door Merel Schut 27 maart 2020

Misschien is het je weleens overkomen: je fiets is verwijderd door de gemeente. Wat gebeurt er eigenlijk met je fiets als je een rijwiel ergens plaatst waar het niet mag? Indebuurt Alkmaar zocht het uit.

Je hebt haast omdat je de trein moet halen en zet je fiets in de gauwigheid tegen een boom aan de Stationsweg. Mag dat? Het antwoord is luid en duidelijk: nee.

Wat gebeurt er dan met je fiets?

In opdracht van de gemeente handhaaft kringloopwinkel RataPlan op fout geparkeerde fietsen en weesfietsen in het gebied rondom het station Alkmaar Centraal.

Weesfietsen zijn fietsen die geparkeerd staan maar een lange periode niet gebruikt worden. Deze fietsen worden voorzien van een koordje en kunnen dan nog binnen 28 dagen door de eigenaar opgehaald worden. Na 28 dagen worden deze fietsen naar het fietsdepot gebracht. Dat depot zit bij RataPlan aan de Zijperstraat 44.

Buiten het stationsgebied handhaaft Stadstoezicht op fout geparkeerde fietsen en weesfietsen. Ook door Stadstoezicht worden weggehaalde fietsen naar RataPlan gebracht.

Wat gebeurt er met weesfietsen?

Zoals gezegd gaan de fietsen naar RataPlan, aan de Zijperstraat 44. Weggehaalde fietsen worden door de gemeente geregistreerd op iLost.

Wanneer kun je je fiets ophalen?

Je kunt je fiets bij RataPlan afhalen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Het wordt aangeraden om even te bellen voordat je de fiets ophaalt: 06-44672589. Neem bij het ophalen van je fiets je legitimatiebewijs en sleutel mee. Je hebt 13 weken om je fiets op te halen, daarna is het rijwiel eigendom van RataPlan.

Misschien wil je dit ook lezen:

Indebuurt

Verkeersbericht: de Leeghwaterbrug gaat open (en nog één keertje dicht)

Het gaat dan toch eindelijk gebeuren: de vernieuwde Leeghwaterbrug in Alkmaar gaat eind maart open. ...

Meer over

Gemeente

adv.