Alkmaarse Mina viel 40 kilo af: ‘Het zal een eeuwige strijd blijven hoor’

Mina/@lifewithmina_com

Wie een blik werpt op de website en sociale media van Mina (27) uit Alkmaar krijgt meteen zin om in de keuken aan de slag te gaan. Met haar recepten en leefstijltips op haar blog Life with Mina hoopt ze anderen te inspireren, en dat lukt! Mina startte zelf jaren geleden een zoektocht naar een goede manier om af te vallen en dat resulteerde in een spectaculair verschil op de weegschaal: ze verloor ruim 40 kilo dankzij gezondere voeding en sporten.

Het begon allemaal toen Mina, zoals ze zichzelf noemt, aan de slag ging om af te vallen en haar voedingspatroon aan te passen. ”Ik maakte toen een pagina aan op social media om foto’s van mijn progressie te delen. Ik postte bijvoorbeeld vergelijkingsfoto’s van ’toen en nu’, of foto’s van wat ik at. Ik kreeg daar heel veel reacties en geïnteresseerde vragen op. Toen zei mijn man op een gegeven moment: ‘kun je daar niet iets mee gaan doen’?”

Tekst loopt door onder de foto

Indebuurt
Mina/@lifewithmina_com

Het zette haar aan het denken. ”Koken vind ik leuk en ik houd van gezonde voeding. En op deze manier kan ik mijn affiniteit met fotografie combineren met die andere passies. Toen heb ik een grote stap gezet door een website maken en samenwerking te zoeken met bedrijven. Ik focus me op een gezonde levensstijl en het ontwikkelen van recepten met zo min mogelijk ingrediënten.”

‘Ik postte bijvoorbeeld vergelijkingsfoto’s van toen en nu’

Dit doet Mina allemaal naast haar fulltime baan bij de gemeente. ”Ik vul er nu mijn vrije dagen en weekenden mee. Er gaat aardig wat tijd in zitten: de recepten ontwikkelen, styling voor de fotografie, ingrediënten halen, het eten maken en ik werk aan mijn vindbaarheid op Google.”

40 kilo afgevallen

Mina woog ooit meer dan honderd kilo en viel in 3,5 jaar tijd ruim 40 kilo af. Haar eigen gewichtsverlies begon met een dieet van maaltijdvervangers: shakes. ”Daarmee viel ik zo’n 7 tot 10 kilo af, maar het zat er ook snel weer aan. Die maaltijdshakes zijn ook best wel prijzig. Toen heb ik het radicaal aangepakt en ben naar de huisarts gegaan. Er zit diabetes in mijn familie en ik wil die kant niet op. Ik wil zo lang mogelijk gezond leven. Dus ik heb mijn voedingspatroon omgegooid en ben koolhydraatarm gaan eten. Ik ging veel lezen over voeding en op internet speuren naar bronnen. Ik heb veel YouTube-video’s gekeken over wat voeding met je lichaam doet. Ik eet veel groente, eiwitten en minder zuivel. Ook eet ik meer plantaardig en vegetarisch.”

Hekel aan hardlopen

Daarnaast is Mina gaan sporten. ”Ik begon met fitness doordeweeks en een keer per week hardlopen met een vriendin. Dat gevoel na het hardlopen is zo prettig. Het hardlopen doe ik nu alleen en ik zit al op 15 tot 20 kilometer. Ik bouwde de progressie zo rap op; dat had ik niet verwacht. Ik had echt een hekel aan hardlopen vroeger. Maar zelfs als het regent kan ik nu echt zin hebben om na m’n werk te gaan hardlopen. Vier tot vijf keer per week doe ik krachttraining. Voordat de coronacrisis uitbrak versnelde het afvallen echt enorm dankzij het sporten.”

Tekst loopt door onder de foto

Mina

Er anders uitzien

Naast het gewichtsverlies ervaart Mina nog meer voordelen: ”Ik zie er zelfs anders uit en ik heb veel meer energie. Het zal een eeuwige strijd blijven hoor. Ik heb soms nog wel weken dat ik alleen maar loop te snaaien.”

Met haar blog en tips hoopt ze anderen te inspireren hoe ze het afvallen kunnen aanpakken. ”Ik ben geen diëtist, ik wil alleen laten zien hoe je het zou kunnen doen. Ik krijg heel veel vragen van volgers, maar van allergieën of glutenintolerantie weet ik bijvoorbeeld niks.”

Uiteindelijk hoopt Mina dat ze van haar passie haar werk kan gaan maken. ”Ik wil graag nog meer met lokale bedrijven samenwerken.”

Wil je meer over Mina’s recepten en tips lezen? Check dan haar blog of haar account op Instagram.

Lees meer:

 • Alkmaars model Debbie (25) zette de Moeder Aan Moeder-markt op

  De Alkmaarse Debbie Dhillon (25) zag al heel wat van de wereld maar is inmiddels weer terug in de stad...

 • Hoe de Alkmaarse Rosa (29) een internationale en spirituele coach werd

  Het leven van de Alkmaarse Rosa de Boer (29) kende naar eigen zeggen een kantelpunt toen ze in 2018 een...

  Indebuurt
 • Kees brouwt én verkoopt een Alkmaars likeurtje; Het Waeghalsje

  In december 2015 opende Kees Klaassen de deuren van snoepwinkel Inde Soete Suyckerbol aan de Voordam in de Alkmaarse binnenstad....

  Indebuurt

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “11 x restaurants in Alkmaar met bizar hoge reviews op Google”

11 x restaurants in Alkmaar met bizar hoge reviews op Google

Ga naar “Deze Alkmaarse restaurants staan in de Lekker500”

Deze Alkmaarse restaurants staan in de Lekker500

Ga naar “Zo zet jij binnen een paar minuten een verse én gezonde maaltijd op tafel.”

Zo zet jij binnen een paar minuten een verse én gezonde maaltijd op tafel.

Aangeboden door Uitgekookt.nl

In onze gids