Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Drie toffe weekendtips in Alkmaar

Door Merel Schut 28 mei 2020

De weken vliegen voorbij en het weekend staat alweer voor de deur. Ben je op zoek naar gezellige activiteiten tijdens dit Pinksterweekend, die ook nog eens coronaproof zijn? We hebben drie leuke tips voor je.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Online bingo met Alkmaars Koffiehuis

Geplaatst door Alkmaars Koffiehuis op Maandag 25 mei 2020

Je kunt vrijdag meedoen met de online bingo van het Alkmaars Koffiehuis. Er is zelfs een extraatje bij de bingoshow: live muziek van Ron Tromp! Je kunt je inschrijven via [email protected].

Zorg dat je vrijdagavond om 20.00 uur klaar zit met je laptop, want dan start de bingo! De winnaar gaat ervandoor met een bon ter waarde van €50,- die je kunt uitgeven in het Alkmaars Koffiehuis.

Online balletvoorstellingen bekijken

Mis jij een uitstapje naar het theater ook? Daar heeft Het Nationale Ballet iets op bedacht.  Op de website van het gezelschap kun je verschillende voorstellingen zien, die de afgelopen jaren op het podium schitterden in Amsterdam. Zo kom je toch aan je benodigde dosis cultuur!

Wat is er te zien?

Vanaf zaterdag 30 mei kun je ademloos kijken naar de voorstelling Paquita | Penumbra | No Time Before Time, die daarna nog twee weken online te zien is. Adjunct-artistiek directeur Rachel Beaujean maakte deze versie van Marius Petipa’s Paquita. Solisten Anna Tsygankova en Matthew Golding schitteren in dit ballet.

Ook de voorstelling Mata Hari, die in 2016 in première ging, is tot 6 juni nog online te bekijken. Choreograaf en artistiek directeur Ted Brands had de hand in deze opvoering, solist Anna Tsygankova vertolkte Mata Hari.

Vanaf 6 juni kun je genieten van Grimm. Dit is niet zomaar een ballet, maar een voorstelling waarin ballet- en hiphopdansers elkaar tot grote hoogte opzwepen. Zo heeft Assepoester sneakers aan en krijgen andere sprookjes ook een gekke twist.

Vanaf 13 juni zijn twee balletten van David Dawson online te bekijken: Citizen Nowhere en Overture. De eerste is geïnspireerd op Le Petit Prince en de tweede op een gedicht van T.S. Eliot.

Alkmaar Pride via livestream

Indebuurt
ANP

Hoewel de Alkmaar Pride is afgelast vanwege het coronavirus, wordt er zaterdag toch een feestje gevierd online. Zaterdag kun je namelijk via een livestream allerlei toffe activiteiten volgen. Zo draaien dj’s de lekkerste plaatjes en is er een playbackchallenge.

Hier lees je meer:

Indebuurt

Tóch een Alkmaar Pride; dj’s draaien online platen tijdens livestream die iedereen kan zien

Helaas; het coronavirus zet dit jaar ook een streep door Alkmaar Pride. Dat betekent dat er geen fee...

Meer:

Indebuurt

Tip voor je vrije dagen: hier huur je een bootje in Alkmaar

Alkmaar is prachtig, helemaal vanaf het water. Op je vrije dagen is het huren van een bootje een hee...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.