Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kun je in Alkmaar wél doen als je veel thuis bent door coronamaatregelen

Door Merel Schut 20 maart 2020

Vanwege het coronavirus zijn we allemaal wat meer aan huis gebonden. We werken thuis, de (sport-)scholen zijn dicht en onze etentjes buiten de deur moeten we uitstellen. Ben je op zoek naar afleiding, vermaak of wil je toch lekker eten zoals je in een restaurant zou doen? indebuurt helpt je met wat lokale tips.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Thuis creatief zijn met Artiance

#ThuisMetArtiance from Artiance on Vimeo.

Met Artiance, het Alkmaarse centrum voor de Kunsten, kun je drie weken lang aan de slag met thuisopdrachten die je online kunt oppikken. Tekenen, schilderen, muziek maken: jij blijft met deze opdrachten creatief in de weer. In de eerste video kun je bijvoorbeeld meer leren over het tekenen van trailers. Het is natuurlijk ook leuk om je kinderen hiermee aan de slag te laten gaan!

Eten bestellen bij gesloten restaurants

Ga je normaliter graag uit eten in Alkmaar? Aangezien horeca gesloten is, zit dat er helaas even niet in. Toch laten Alkmaarse restaurants het er niet bij zitten. Zo kun jij bij ’t Fnidsen gewoon een maaltijd bestellen en laten bezorgen. Je hoeft het hoofdgerecht alleen nog even in de oven te doen.

We hebben op een rijtje gezet welke Alkmaarse restaurants nu ook eten bezorgen:

Indebuurt

Op een rij: deze Alkmaarse horecazaken bezorgen thuis tijdens coronamaatregelen

Voorlopig houden Alkmaarse horecazaken de deuren gesloten. Lekker uit eten gaan zit er dus even niet...

Thuis sporten

Omdat sportscholen ook de deuren gesloten houden, is het lekker om op andere manieren genoeg te blijven bewegen.

Crossfit-verenging Team Victrix pakt het daarom ludiek aan. De sportdocenten komen namelijk naar je toe! Als je op Facebook je straatnaam deelt, komt het team naar je toe. Op veilige afstand vanaf de stoep of je balkon kun je dan toch je work-out doen met een instructeur!

Ook sportschool Victorie Plaza is razendsnel met een online aanbod gekomen. Je hebt de app My Wellness nodig om vier workouts te kunnen doen: cardio, total body, core en een bbb-workout.

Via de socialmediakanalen vanVictorie Plaza lees je meer over de app en mogelijkheden. Natuurlijk zijn op andere platformen zoals YouTube ook online sportlesjes te vinden van andere aanbieders.

Kleurplaten

Indebuurt
Eric Coolen

Alkmaarder Eric Coolen had een ontzettend leuk idee. Hij maakte zelf twee Alkmaarse kleurplaten voor inwoners die zin hebben om creatief bezig te zijn. Dus; sla de afbeeldingen op, print ze uit en kleur ze in!

De tweede kleurplaat kun je hier opslaan uit het bericht van Eric in de facebookgroep Je Bent Ook Alkmaarder Als.

Stedelijk Museum

Hoewel de deuren van het Stedelijk Museum gesloten blijven, gebeurt er online nog wel veel. Zo kun je meedoen met het creatieve idee om kunstwerken ‘na te maken’. Maar je kunt ook een audio-rondleiding langs de huidige tentoonstelling over Paul Rijkens doen. Dan heb je toch nog een beetje het gevoel dat je een museum bezoekt!

Voorlezen via YouTube


Omdat het rustig is in de winkels, kwam boekwinkel De Vrolijke Boekenwurm met een superleuk idee. De winkel gaat twee keer per week voorlezen via YouTube.

Podcast 67 luisteren

 

Een podcast van en voor AZ-supporters. Maikel Ineke en Sander van Lubeck praten in alle rust over voetbal, AZ en aanverwante zaken.

Heb jij leuke tips of toevoegingen voor dit lijstje? Mail het naar [email protected] en we plaatsen de tips erbij. Delen op Facebook mag ook! 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.