Iris (18) wordt schipper: ‘Na het Open huis wist ik het zeker’

Aangeboden door Nova College

Iris | foto: Nova College

Vroeger wilde je wellicht brandweerman, dolfijnentrainer of advocaat worden. Misschien heb je daar altijd aan vastgehouden, misschien heb je inmiddels geen idee. Er is ook zóveel mogelijk. Op het Nova College, door de Keuzegids mbo opnieuw uitgeroepen tot het beste mbo van de Randstad, bieden ze wel 135 opleidingen aan. Binnenkort vinden er weer open dagen plaats om jou of jouw kind, net als Iris, helemaal wegwijs te maken en te helpen bij de studiekeuze.

Regionaal opleindingscentrum (roc) Nova College heeft vestigingen in Beverwijk, Haarlem en Hoofddorp. Welke richting je ook op wilt in je loopbaan, Nova biedt het aan. Er zijn namelijk opleidingen in de volgende richtingen: Autotechniek, Bouw, Business School, CIOS, Hotelschool, ICT, Lab, Logistiek, MyTalent, MyTec, Orde en Veiligheid, Performing Arts, Reizen en Vrije tijd, Scheepvaart, Techniek, Uiterlijke Verzorging, Welzijn en Zorg. Ook kun je in het vavo je vooropleiding mavo, havo en vwo afronden of aanvullen.

Stoere opleiding met zekerheid

Schipper willen worden, dat hoor je vast niet vaak. Iris is eerstejaars Schipper binnenvaart niveau 3 bbl op het Nova College, en zij heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld.

“Een stoer beroep, dat is mijn doel. Al zoekende kwam ik al snel op deze opleiding uit. Water trekt me van jongs af aan. Na het Open huis wist ik: dit wil ik. Ik ben elke dag blij met mijn keuze. Ik ben twee weken op het schip en twee weken vrij, dus eigenlijk heb ik veel meer vrij dan bij een andere baan. Om de zes weken ga ik een week naar school. In deze branche is altijd werk, ook tijdens corona. Transport gaat altijd door. Dat vind ik een heel groot voordeel.”

Lees verder onder de foto >

Thim | foto: Nova College

Direct aan het werk

Ook oud-student MyTec Werktuigbouwkunde aan het Nova Thim Schouten is erg blij met zijn keuze. Na zijn afstuderen kon hij direct aan de slag bij Engie Services West. “Dat is een groot bedrijf in de technische dienstverlening. In 2050 moeten alle Nederlandse gebouwen energieneutraal zijn. Genoeg werk is er dus zeker, maar er is een tekort aan onder andere tekenaars. Ik kan dit werk echt aanraden. Wij jonge mensen pakken de software waarmee we werken snel op. Er zijn supervette ontwikkelingen, dus het is nooit saai.”

Meer inspiratie opdoen? Hier lees je meer interviews met oud-studenten. (Filter als je op de pagina komt op interviews in plaats van nieuwsberichten).

Studiekeuzetest & Open huis

Wil jij net als Iris en Thim jouw droombaan vinden? Het is altijd fijn om je alvast te oriënteren op de verschillende opleidingen die het Nova College aanbiedt. De instroommomenten verschillen per opleiding, maar je kan vaak starten in augustus, januari of zelfs gedurende het schooljaar. Weet jij of jouw kind nog niet zo goed welke richting te kiezen? Op de website kan je een studiekeuzetest doen. Meld je dan ook vast snel aan voor het Open huis van 14 februari tot en met 17 februari 2022. Tijdens de rondleidingen op de campus kun je alles vragen en krijg je een goed beeld van hoe jij jouw toekomst wilt inrichten. Tot snel!

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Rennen maar: 5 x leuke hardlooproutes door Alkmaar (rond de 5 kilometer)”

Rennen maar: 5 x leuke hardlooproutes door Alkmaar (rond de 5 kilometer)

Ga naar “Deze Alkmaarse restaurants staan in de Lekker500”

Deze Alkmaarse restaurants staan in de Lekker500

Ga naar “5 x leuke dingen om te doen deze voorjaarsvakantie”

5 x leuke dingen om te doen deze voorjaarsvakantie

In onze gids