Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hemelvaartsdag 2020 in Alkmaar: dit kun je ondanks coronamaatregelen wel doen

Door Merel Schut 16 mei 2020

Donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag. Weet jij het verhaal achter Hemelvaart* nog? Het is in ieder geval een vrije dag, genieten! Benieuwd wat je op Hemelvaartsdag allemaal kan doen in Alkmaar? Wij tippen een aantal bezigheden!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

*Op donderdag, de veertigste dag na Pasen is het Hemelvaartsdag. Volgens christenen is dit de veertigste dag na de opstanding van Jezus Christus uit het graf (Pasen) en tien dagen voor Pinksteren, wanneer de Heilige Geest weer neerdaalde. 

Duik de tuin in

Indebuurt
ANP

Zoveel thuiszitten heeft ook z’n voordelen. Zo heb je tenminste genoeg tijd om je tuin eens onder handen te nemen. Op een vrije dag krijg je veel gedaan. Dus aan de slag met die groene vingers! Leg je eigen kruidentuin aan, ga het onkruid te lijf of snoei je heg een keer goed bij.

Indebuurt Alkmaar is trouwens op zoek naar inwoners met groene vingers. Heb je thuis een urban jungle of heb je een te gekke moestuin? Of een tuin waarvan je denkt dat menig Alkmaarder er jaloers op zou zijn? Neem contact met ons op via [email protected], we willen je graag interviewen. Stuur meteen wat foto’s mee. We zien jullie tuinkabouters graag tegemoet!

Wijnen, wijnen, wijnen


Donderdag 21 mei is het niet alleen Hemelvaartsdag, maar ook Internationale Chardonnay dag. Dat moet uiteraard gevierd worden met…een wijntje! Een mooi moment om een online wijnproeverij te doen, bijvoorbeeld met een pakket van Wijnspeciaalzaak Rootring Wijnen. Proef Chardonnay uit verschillende plekken van de wereld: van Californië tot de klassieke Bourgogne. Santé!

Speel een Alkmaars spelletje

In veel lokale boekwinkels in Alkmaar kun je het spel ‘Alkmaar, zijn er nog vragen?’ kopen. Hiermee testen jij en je familieleden of vrienden elkaars kennis van de stad. Hoeveel weet jij eigenlijk over Alkmaar?

Rondstruinen op YouTube

Indebuurt
ANP

Nu we toch zoveel mogelijk thuis moeten blijven, blijkt het internet een onuitputbare bron van vermaak. Wist je dat Alkmaar in menig YouTube-filmpje een rol speelt? Check deze 7 filmpjes bijvoorbeeld eens:

Indebuurt

7 x deze YouTube-video’s zijn in Alkmaar opgenomen

Het internet staat boordevol bizarre filmpjes. Ook in Alkmaar worden gekke dingen gefilmd en op soci...

Borrelplank bestellen

Indebuurt
ANP

Nu horecazaken gesloten zijn, kunnen we niet meer even zomaar een terrasje pakken. Maar, haal de gezelligheid gewoon in huis door een borrelplank te bestellen! Lees hier waar je dat in Alkmaar kunt doen:

Indebuurt

5 x hier in Alkmaar bestel je lekkere dingen voor een thuisborrel

Veiligheid voorop, maar we missen toch wel veel dingen aan het openbare leven in Alkmaar. Een goede ...

Hebben we een leuke activiteit in Alkmaar gemist! Tip de redactie.

Meer lezen:

Indebuurt

In de tuin werken of klusjes in huis? Deze bouwmarkten en tuincentra zijn open

Werk je ook vanuit huis, ligt je werk echt helemaal stil of ben je thuis in vrijwillige quarantaine ...

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.