Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip voor Hemelvaartsdag en Pinksteren: hier huur je een bootje in Alkmaar

Door Merel Schut 20 mei 2020

Alkmaar is prachtig, helemaal vanaf het water. Er liggen met Hemelvaartsdag en Pinksteren wat vrije dagen in het verschiet, en dan is het huren van een bootje een heerlijk uitje. Maak thuis alvast een picknickmand vol lekkers klaar, zodat jij een dagje op het water kunt genieten. We delen vier tips voor een uitje op het water in Alkmaar.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Ga je op pad? Ook op het water gelden de coronamaatregelen. Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

Alkmaarse Bootjes Verhuur

Bij Alkmaarse Bootjes Verhuur kun je een bootje huren. Vanwege de coronamaatregelen moet je van tevoren online reserveren. Voor €38,- kun je al twee uur varen, in een bootje voor zes personen. Er staan wat leuke routes online die je kunt varen. Zo kun je een tochtje maken naar Bergen of Langedijk, of een stukje verder naar De Rijp of Akersloot.

De Kraak


Je kunt bij De Kraak in de binnenstad al een motorbootje huren voor €13,50 per uur en daar kun je met vier personen op. Voor Hemelsvaartsdag zijn alle bootjes al verhuurd, maar voor Pinksteren kun je nog reserveren. Snacks klaar, zwemkleding mee? Gooi de trossen maar los!

Greenjoy


Bij Greenjoy kun je een ‘fluistersloep’ huren. Je moet online reserveren, met je mobiele telefoon kun je dan het bootje activeren. Extra tip: in dagblad Trouw lees je de ervaring van een verslaggever die een rondje door Alkmaar voer met zo’n elektrische fluisterboot.

El Kombi Sup


Niet varen, maar suppen! Met El Kombi Sup ga je staand op een board over de grachten, in plaats van in een bootje. Natuurlijk krijg je vooraf wat tips & tricks zodat je geen nat pak haalt! Reserveer van tevoren via 06-24805655, zodat je in overleg een tijdstip kunt afspreken.

Meer lezen:

Indebuurt

Zwemmen in de Alkmaarse grachten: mag dat?

Het is mooi weer, je zit op een bootje op de Alkmaarse grachten en je hebt zin in een verfrissende d...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.