Sidney zorgt voor een kleurrijke toekomst voor je huis: ‘Ik ben gek op Alkmaar!’

Aangeboden door SpatZuiver Schilderwerk

Sidney van SpatZuiver Spuit- en Schilderwerk Alkmaar
Sidney van SpatZuiver Spuit- en Schilderwerk

Als Alkmaarder ben je er vast al vaak langs gefietst: restaurant de Nachtegaal. Buiten dat je hier natuurlijk heerlijk eet, ziet het er ook prachtig uit. Het geheime wapen hierachter? Schilder Sidney van den Berg. “Ik houd van het schildersvak, al meer dan twintig jaar!”

Sidney is twee jaar geleden met zijn gezin van een pittoresk dorpje aan de kust naar de bruisende stad Alkmaar verhuisd. “Het was heerlijk wonen aan zee, maar na twintig jaar waren we toe aan verandering en nieuwe mogelijkheden. Onze twee zonen kregen de leeftijd voor de middelbare school en voetballen al jaren bij AFC’34 in Alkmaar.” Ook voor het werk van Sidney was het interessanter om een move te maken. “Inmiddels wonen we al een paar jaar heel fijn in de Hargewaard, een centrale plek en goede uitvalsbasis voor allerlei activiteiten.”

Bekende gebouwen in Alkmaar

De stad Alkmaar is Sidney zeker niet vreemd. Hij kwam als kind al bij zijn oma in het Wildemanshofje en later zijn ook zijn moeder en zus in Alkmaar gaan wonen. Ook qua werk is de stad hem niet vreemd want hij onderhoudt er al jaren mooie panden, VVE’s en bedrijven. “Een mooi voorbeeld hiervan is het historische pand op de Langestraat nummer 100, met onderin het restaurant De Nachtegaal.”

Dhr. Koningsveld, een bewoner van het pand maar ook de secretaris en penningmeester van de VvE Langestraat 100, is zeer tevreden over het werk van Sidney. “Hij heeft het schilderwerk van ons appartementencomplex, gevestigd in een monumentaal pand, al bijna twintig jaar onder zijn hoede. Dit pand vereist meer dan het gemiddelde vakmanschap en daarover beschikt hij voor honderd procent. Hij levert iedere keer weer prachtig werk. Maar dat niet alleen, hij denkt ook mee met de VvE over de nodige duurzame oplossingen die het onderhoud en de kosten ten goede komen. Sidney is prettig in de omgang en een prima vakman met liefde voor zijn werk.”

Lees verder onder de foto >

Sidney van SpatZuiver Spuit- en Schilderwerk Alkmaar
Sidney van SpatZuiver Spuit- en Schilderwerk

Van spuitwerk tot kleuradvies

Sidney is op de dag van de Arbeid, 1 mei 2001, voor zichzelf begonnen en is daarmee al twintig jaar zelfstandig ondernemer. Met de verhuizing naar Alkmaar kwam ook de naamsverandering van Schildersbedrijf Van Den Berg naar SpatZuiver Spuit- en Schilderwerk, een naam die uitstekend aansluit bij zijn werk. “Ik schilder nog op de traditionele manier met de kwast, maar er is de afgelopen jaren ook veel vraag naar spuitwerk voor binnen gekomen. Dit varieert van muren, plafonds, deuren, kozijnen, plinten, trappen, keukens enzovoort. Het kan allemaal gespoten worden. Dat gaat aanzienlijk sneller en is dus wat voordeliger én het wordt ook spatzuiver opgeleverd.” Dus bij SpatZuiver is ook het binnenwerk buitengewoon goed! 

“Natuurlijk speelt ook milieu een steeds grotere rol in het schildersbedrijf. Waar het kan, worden watergedragen systemen toegepast of verven we op minerale basis.” En weet je nog niet goed welke verf en kleur je moet kiezen? “Dat snap ik, want de vloer, de lichtinval, het gebruik van de ruimte: alles heeft heeft invloed op elkaar. Wij wéten wat kleur kan doen met een ruimte en daarom adviseren we je graag!”

De Betere Schilder

Als je een schilder inschakelt, wil je natuurlijk dat ook de service fijn is. “Goede communicatie, duidelijke afspraken en doen wat we beloven, vind ik uitermate belangrijk.” Sinds een paar jaar is SpatZuiver dan ook aangesloten bij de Betere Schilder. “De schildersbedrijven die hierop zijn aangesloten, moeten zich houden aan extra kwaliteitsnormen die de brancheorganisatie heeft opgelegd.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw huis, kantoor of een andere ruimte? Op de website van SpatZuiver Schilderwerk lees je meer. “Neem gerust contact op, we maken graag kennis!”

SpatZuiver Schilderwerk

Hargewaard 142, 1824 TG Alkmaar

Nu geopend

Meer informatie

SpatZuiver Schilderwerk

Hargewaard 142, 1824 TG Alkmaar

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Manon: ‘Fysiotherapie is echt niet alleen voor sporters met een blessure’”

Manon: ‘Fysiotherapie is echt niet alleen voor sporters met een blessure’

Aangeboden door Fysiotherapie Fit-boost

Fit-Boost fysiotherapie Alkmaar
Ga naar “Kraamverzorgende Cynthia: ‘Ook wij merken de babyboom in Alkmaar’”

Kraamverzorgende Cynthia: ‘Ook wij merken de babyboom in Alkmaar’

Aangeboden door Wij Kraamzorg

Cynthia | foto: Wij Kraamzorg
Ga naar “Tip: 7x ondernemers in pand Nooit Gedacht aan de Edisonweg”

Tip: 7x ondernemers in pand Nooit Gedacht aan de Edisonweg

Pand Nooit Gedacht

In onze gids