Manon: ‘Fysiotherapie is echt niet alleen voor sporters met een blessure’

Aangeboden door Fysiotherapie Fit-boost

Fit-Boost fysiotherapie Alkmaar
Fit-Boost fysiotherapie Alkmaar | foto: Dyonne van Waard

Manon Langedijk is sinds 2018 trotse eigenaresse van haar eigen praktijk in Alkmaar: fysiotherapie Fit-Boost. Met haar praktijk wil ze graag laten zien dat fysiotherapie veel meer mensen kan helpen dan je misschien zou denken. “Ik zie fysiotherapie niet alleen als het oplossen van pijn, maar ook het voorkomen ervan. Dat doen we door middel van behandelingen, trainingen en zelfs voedingscoaching. Of je nu sporter bent of niet.”

Dat Manon iets met bewegen zou gaan doen, verbaasde niemand. “Ik ben al jong begonnen met voetbal en dat doe ik nu nog steeds met veel plezier. Vanaf 2005 verzorgde ik in diverse sport- en revalidatiegelegenheden fitnessgroepslessen en bootcamptrainingen. Ook begon ik als personal trainer bij verschillende sportgelegenheden. Daar kwam ik veel mensen tegen met medische klachten. Ik kon deze mensen op dat moment helaas niet voldoende ondersteunen in het proces naar optimaal bewegen en klachtenvrij functioneren.” Om die reden is Manon de opleiding fysiotherapie gaan doen.

Van Ajax naar Alkmaar

Na haar opleiding heeft Manon zich nog verder verdiept in diverse richtingen. “Ik heb kennis opgedaan op het gebied van inspanningsfysiologie, sportpsychologie, dry needle therapie, high power laser therapie, echografie, schouderspecialisatie en kniespecialisatie. Daarna heb ik eerst ervaring opgedaan in verschillende revalidatiecentrums, eerstelijnspraktijken en zelfs bij Ajax. Met mijn eigen praktijk behandel en train ik nu mensen voor een optimale revalidatie en zorg ik er met preventie voor dat we klachten in de toekomst kunnen voorkomen. Daar word ik elke dag weer blij van!”

Lees verder onder de foto >

Fit-Boost fysiotherapie Alkmaar
Fit-Boost fysiotherapie Alkmaar | foto: Dyonne van Waard

Fitter worden voor iedereen

Fit-Boost zit in het grootste sportcentrum van Alkmaar, Dynamic Fit, waar alle trainingsfaciliteiten aanwezig zijn om te revalideren en te trainen. Ondertussen werken er ook specialisten op het gebied van het bekken en zwangerschap bij Fit-boost. Waar Manon en haar team je allemaal nog meer bij kunnen helpen?

  • Echografie: Weet je niet zo goed waar jouw pijn vandaan komt? Echografie is een techniek om een lichaamsdeel in beeld te brengen door middel van geluidsgolven. Het apparaat zendt onhoorbare geluidsgolven uit die weerkaatsen in het lichaam. Hierdoor ontstaat een beeld op de monitor. “Hiermee kunnen wij zien wat er onder de huid gebeurt en ontstekingen, scheuren in spieren, vocht en kalk opsporen”, legt Manon uit.
  • Sportfysiotherapie. Heb je een blessure, wil je je prestaties verbeteren of blessures in de toekomst voorkomen? Of je nu beginner of topsporter bent: bij Fit-Boost kunnen ze je helpen met pijnvermindering en een behandelplan zodat je er weer tegenaan kunt. Hier lees je er meer over.
  • High Power Lasertherapie. Heb je pijnklachten, ontstekingen of infecties? Met deze wetenschappelijk bewezen, pijnloze lasertherapie kunnen klachten zoals hielspoor maar ook spanningshoofdpijn, artrose of zelfs een hernia verminderen. Lees er hier meer over.
  • Dry Needle therapie. Heb jij last van de welbekende ‘knoop’ in je spieren waardoor je bijvoorbeeld nekpijn of kuitpijn hebt? Met deze behandeling kan de pijn snel verlicht worden door voor een betere doorbloeding te zorgen. Hier lees je meer over deze behandeling.
  • Revalidatie na een operatie. Staat er een operatie op de planning of ben je al geopereerd? Manon helpt je graag om jouw mobiliteit, stabiliteit, kracht en coördinatie weer helemaal op peil te krijgen. Lees snel meer.
  • Lifestyle Coaching. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus bij Fit-Boost kun je ook terecht om fysiek fitter te worden, of je nu een blessure hebt of niet. “We gaan voor het complete plaatje, van persoonlijke trainingen tot voedingsadvies op maat. Als je weinig tijd hebt, kun je zelfs voor online coaching kiezen.” Lees hier meer over Lifestyle Coaching bij Fit-Boost.

Workshops

Wil jij ook fitter worden? Op de website lees je alles over fysiotherapie en meer bij Fit-Boost Alkmaar. Volg Manon en haar team ook zeker even op Facebook of Instagram, want hier blijf je op de hoogte van de (online) workshops en lezingen die zij regelmatig geven over gezondheid, lifestyle en medische klachten.

Fysiotherapie Fit-boost

Kees Boekestraat 2, 1817 EZ Alkmaar

Meer informatie

Fysiotherapie Fit-boost

Kees Boekestraat 2, 1817 EZ Alkmaar

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Kraamverzorgende Cynthia: ‘Ook wij merken de babyboom in Alkmaar’”

Kraamverzorgende Cynthia: ‘Ook wij merken de babyboom in Alkmaar’

Aangeboden door Wij Kraamzorg

Cynthia | foto: Wij Kraamzorg
Ga naar “Tip: 7x ondernemers in pand Nooit Gedacht aan de Edisonweg”

Tip: 7x ondernemers in pand Nooit Gedacht aan de Edisonweg

Pand Nooit Gedacht
Ga naar “Lotte en Kees van De Kleine Brouwerij stoppen ermee: ‘We zijn verdrietig, maar ook tevreden’”

Lotte en Kees van De Kleine Brouwerij stoppen ermee: ‘We zijn verdrietig, maar ook tevreden’

In onze gids