Pauline van wandelclub Klaar Mee – Loop Mee over mooie gesprekken en nieuwe ontmoetingen

Foto: Cock de Vries

Pauline Hartman (55) voegde zich vorig jaar bij wandelclub Klaar Mee – Loop Mee en coördineert inmiddels alle wandelingen en nieuwe aanmeldingen. ”Soms lopen er mensen mee die al jaren in Alkmaar wonen en tijdens het wandelen zeggen: ik heb nooit geweten dat dit hier zat. Daar doe je het voor.”

Op haar twintigste vertrok Pauline uit Alkmaar, maar vier jaar geleden verhuisde ze toch terug naar de kaasstad. Enkele jaren later veranderde er een hoop in haar leven. ”In augustus 2018 werd ik boventallig verklaard op mijn werk. Ik kreeg een half jaar salaris mee en opleidingsbudget. Ik heb me vol op een studie gestort. Ik werkte altijd in de ICT, maar heb me laten omscholen tot coach. Toen ik in maart/april 2019 klaar was met studeren, dacht ik: en nu? Ik wilde als ZZP’er verder als wandelcoach en budgetcoach.”

Mooie gesprekken

Pauline meldt zich aan bij wandelclub Klaar Mee – Loop Mee. ”Dat deed ik om onder de mensen te komen. Ook ontmoette ik veel nieuwe mensen en voerde mooie gesprekken. Daar rolden soms weer opdrachten voor mij als coach uit.” Op een gegeven moment vroeg Jolanda, die de wandelclub oprichtte, of Pauline de wandelingen op donderdag wilde leiden. ”Ik mocht zelf routes uitstippelen en de reclame regelen voor deelnemers. Dat doe ik nu meer dan een jaar.”

Wandelen is belangrijk geworden voor Pauline. ”Wandelen heeft mij uit een isolement gehaald, het is onderdeel van mijn dagelijks werk geworden en ik ben blij dat ik als vrijwilliger anderen kan helpen om in beweging te komen.”

Maar, dit jaar kreeg ook de wandelclub te maken met maatregelen rondom het coronavirus. ”We mochten niet meer wandelen dus het lag een tijdje stil. Kort daarna vroeg Jolanda of ik de coördinatie van de wandelclub op me wilde nemen. Ik heb ervaring met coördinerende taken en dan kon zij gewoon weer lekker wandelen en mooie gesprekken voeren.”

Geen kopje koffie of sanitaire stop

Sinds de coronamaatregelen het wandelen weer toelaten, wordt er weer gelopen. ”Wel met beperkingen hoor. Per wandeling doen er tien tot vijftien mensen mee, maar we lopen in groepjes van vier met telkens afstand er tussen. Ook lopen we kortere routes – van vier tot acht kilometer – omdat we geen kopje koffie kunnen drinken onderweg, of even een sanitaire stop kunnen maken. Soms halen we ergens een koffie to go.”

De coronacrisis zorgde wel voor een hoop nieuwe aanmeldingen. ”Wekelijks komen er zo’n 45 wandelaars. Dit aantal is lager dan voor maart, maar gelukkig zien we veel nieuwe mensen. Voor maart lag dit aantal rond de 75 wandelaars per week.”

Wat vindt Pauline de mooiste wandelingen? ”Dat is afhankelijk van het weer. Ik vind bijvoorbeeld de wandeling op woensdag richting het Geestmerambacht heel mooi. Daar loop ik zelf ook vaak. Als er veel wind staat is het fijn wandelen bij het Heilooerbos of de Rekerhout.”

Pauline kijkt uit naar de tijd ná de coronacrisis: ”Ik hoop dat straks de gezelligheid weer terugkomt, het normale. Dat we weer ergens kunnen stoppen en een kopje koffie kunnen drinken.”

Meedoen?

Zeven wandelbegeleiders verzorgen op zes dagen per week de wandelingen. Wil je ook meelopen? Dat kan! De kosten bedragen € 1,50. Aanmelden hoeft niet, als je maar op tijd komt bij het startpunt. Er is op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag een wandeling om 09.30 uur. Op dinsdagavond is er een wandeling om 19.00 uur en op zaterdag om 10.00 uur. Check de website voor data, tijden en locaties.

Wat een toppers gewoon gaan ❤️

Geplaatst door Klaar Mee-Loop Mee op Maandag 7 december 2020

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Lees ook:

  • Voor Nanda uit Alkmaar was 2020 wél te gek want ze gaf het jawoord aan Pascal

    2020 gaat voor velen de boeken in als hét jaar dat de coronacrisis uitbrak. Dat geldt niet voor Nanda uit...

  • Echt waar: Marco Borsato brengt kerstbomen rond in Alkmaar

    Stel: je hebt een kerstboom gekocht en die laat je thuisbezorgen. Dan kan het zomaar zijn dat zanger Marco Borsato...

  • Gluren op Funda: 10 toffe koopwoningen die net te koop staan in Alkmaar

    Op zoek naar een woning in Alkmaar? Dan ben je niet de enige: het gaat hard op de huizenmarkt. Wil...

Meer in deze categorie

Alkmaarders

Ga naar “Favorieten van Alkmaarders: 5 x fijne tips van locals”

Favorieten van Alkmaarders: 5 x fijne tips van locals

Ga naar “7 x Alkmaarse buren die iedereen herkent (en misschien ben jij er zelf ook een)”

7 x Alkmaarse buren die iedereen herkent (en misschien ben jij er zelf ook een)

Ga naar “6 x liefdesverhalen uit Alkmaar om van te smelten”

6 x liefdesverhalen uit Alkmaar om van te smelten

In onze gids