Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alkmaarse zangeres Jennifer Terwel (28) kan eindelijk weer optreden

Door Merel Schut 26 juni 2020

Van kinds af aan zingt de Alkmaarse Jennifer Terwel de sterren van de hemel en ze deed zelfs mee aan twee talentenjachten op televisie. Door de coronacrisis werden alle optredens geschrapt, maar daardoor had Jennifer ook de tijd om een nieuw bandje te vormen: Stretto. En precies op 1 juli zal ze sinds lange tijd weer optreden op een bruiloft.

Het zingen zit Jennifer in het bloed, haar ouders zongen vroeger al in een koor en dat doen ze nog steeds. ”Op mijn vierde zat ik al in een kinderkoortje en rond mijn zestiende ben ik de MBO-opleiding tot muziekartiest gaan doen. In 2009 besloot ik op televisie mee te doen met X-Factor. Ik plaatste weleens wat muziek op YouTube en ik wilde wel wat meer gaan doen. Die talentenshows op televisie waren toen echt nog hot.”

Gordon: meer pit

Jennifer werd na haar auditie onder de hoede genomen van jurylid Gordon. ”Hij is natuurlijk erg uitgesproken. Ik kreeg te horen dat er ‘wat meer pit in’ moest bij me. Voor opnames hebben we nog bij hem thuis gelogeerd met de groep kandidaten, ik heb nog in zijn zwembad gezwommen. Uiteindelijk ging ik er bij de tweede liveshow uit, ik ben elfde geworden. Voor mijn bekendheid was het leuk, ik kreeg door mijn deelname wat uitnodigingen voor optredens.”

The Voice

Daarna gaat ze verder met haar opleiding en in 2017 besluit ze om mee te doen met de talentenjacht van The Voice of Holland. ”Ik dacht: wat let me? Ik kwam terecht in het team van Waylon maar bij de battles vloog ik eruit. Ik was er toen wat minder rouwig om, want ik wist een beetje hoe zo’n televisieshow gaat. Ze zijn toch op zoek naar hoge kijkcijfers en ik ben niet zo uitgesproken.”

Paniekerig

Jennifer woont sinds twee jaar in de binnenstad van Alkmaar aan de Boterstraat. Toen de coronacris begon, was ze naar eigen zeggen een beetje paniekerig. ”Maar mijn beste vriendin woont naast me, dus we hebben vaak samen gewandeld in het park. Dat heb ik wel een beetje ontdekt tijdens de afgelopen maanden: hoe fijn het park bij het Bolwerk is. Aan het water een beetje bootjes en mensen kijken.”

Geen livemuziek

De cultuurbranche lag afgelopen maanden helemaal stil. ”Gelukkig had ik nog een parttime-baan bij een mediabedrijf, waar ik vier dagen per week werkte. Maar alle bruiloften waar ik zou zingen, moest ik afzeggen. Daarnaast ging de musical Doctor Zhivago in april niet door en lag het livemuziek spelen in restaurants ook stil. Ik heb wel 16 weken lang met de kerk online diensten kunnen doen, daar zing ik al heel lang.”

Stretto

Jennifer speelde de afgelopen tijd dus ineens weer veel met de kerkband die ze vormt met twee andere muzikanten. ”Daar speel ik het liefst mee en we gaan nu ook eigen nummers maken. We hebben zelfs al een thuisconcert gedaan voor vrienden en familie, omdat we zo graag weer wilden spelen. We hebben een bandnaam bedacht: Stretto. Precies op 1 juli hebben we ons eerste optreden, op een bruiloft in Waarland!”

Première in Cool

Als we haar spreken, staat Jennifer aan de vooravond van de première van de musical ‘In de ban van het orakel van Delphi’ in theater Cool. ”Ik hoorde pas een maand geleden dat ik hier in mocht spelen en we hebben ook maar drie keer geoefend met z’n allen. De voorstelling is helemaal gemaakt zodat we op anderhalve meter afstand van elkaar blijven en de cast bestaat uit zeven mensen. Het is een kort project dus we spelen de voorstelling maar een paar dagen. Het wordt ook online uitgezonden via een livestream.”

Favoriete plekken in Alkmaar

Ze zingt misschien nog wel liever in haar eigen stad, dan in grote zalen. Waar speelt ze het liefst, als ze in haar thuisstad op het podium staat? ”Ik heb twee keer bij Mojo’s opgetreden, en dat is altijd leuk omdat ik daar zelf ook vaak te vinden ben. Optreden in de brasserie van de Kings’ Inn vond ik ook heel tof. Verder zit ik graag bij Anne & Max want dat zit bij mij om de hoek. Ik heb jarenlang gewerkt bij de winkel Pieces, dus daar loop ik ook nog weleens binnen. Proeflokaal De Boom vind ik een leuke plek want ik houd erg van speciaalbiertjes. En bij 1480 zat ik laatst heerlijk aan de gracht op een vrijdagavond, toen het eindelijk weer kon!”

Lees meer:

Binnenkijken bij Suzanne: ‘Er vielen oude liefdesbrieven uit het plafond’

Suzanne Timmer (32) woont met haar man Koen en twee kinderen in een hoekhuis op de Westerweg in Alkm...

Aldo van Plantenasiel Alkmaar: ‘We zijn een soort kringloop met levende dingen’

Aldo Backer runt het Plantenasiel Alkmaar in het oude VSM-pand aan de Berenkoog. Hier komen mensen m...

Alkmaars model Debbie (25) zette de Moeder Aan Moeder-markt op

De Alkmaarse Debbie Dhillon (25) zag al heel wat van de wereld maar is inmiddels weer terug in de st...

adv.