Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gluren in groen: Minette rommelt dagelijks in haar stadstuintje aan de Lindenlaan

Door Merel Schut 2 juni 2020

We hebben iets nieuws! In de rubriek ‘gluren in groen’ vertellen Alkmaarders over hun toffe stadstuin, moestuin, gezellige balkon of urban jungle. En: ze laten het jou zien. We beginnen met Minette van Andel (54). Zij woont sinds drie jaar in Alkmaar. Het vrije gevoel dat de tuin haar gaf, was voor Minette en haar man reden om hun huis aan de Lindenlaan te kopen. In deze nieuwe rubriek vertelt ze over haar groene vingers en de fijne stadstuin!

Minette is volop bezig geweest in de tuin, vertelt ze. ”De tuin heeft vrij uitzicht op de bomen, dat vinden we echt heel fijn. We hebben het hier enorm vergroend. Mijn broer is altijd hovenier geweest en die heeft ons geholpen.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Minette van Andel
Minette van Andel
Minette van Andel
Minette van Andel
Minette van Andel
Minette van Andel
Minette van Andel
Minette van Andel

In de smalle tuin, die 4 meter breed is maar toch zo’n 17 meter diep, heeft Minette van alles staan. ”We hebben wat fruitbomen zoals goudrenetten en golden delicious. Er staan krentenbomen voor de vogels. We hebben nog een vijg geplant, blauwe regen, ijzerhard (verbena) en lavendel.” Er hangt ook een vogelhuisje in de tuin: ”Daar hebben koolmeesjes al elk jaar een nestje gemaakt.”

Dagelijks is Minette in de tuin aan het rommelen. ”Ik ben nu stokrozen aan het opkweken, voor in het geveltuintje aan de voorkant van het huis.”

Het liefst ziet Minette in de zon in de tuin, dus verschuiven zij en haar man de tuinstoelen gedurende de dag steeds met de zon mee. Ze hebben ook een chalet op de Veluwe met een groot stuk grond. ”Hier kan ik ook mijn hart ophalen qua tuinieren.”

Meedoen?

Ben jij ook trots op je tuin? Of heb je een mooie moestuin of juist een urban jungle in huis? Dan kun je ook meedoen aan de rubriek gluren in groen. Stuur je contactgegevens en wat foto’s van je tuin/moestuin/stadsbalkon/urban jungle naar [email protected]!

Meer lezen:

Indebuurt

Alkmaarders met groene vingers gezocht voor nieuwe rubriek

Een tuin vol fleurige bloemen, tientallen vogelhuisjes of tuinkabouters. Woon jij in Alkmaar en heb ...
Indebuurt

Saskia kruipt in coronacrisis achter naaimachine: ‘Ik zit regelmatig tot 03.00 uur ’s nachts mondkapjes te maken’

De creatieve Saskia Roede uit Alkmaar kon niet lang stil zitten toen de coronacrisis begon. Ze beslo...
Indebuurt

Binnenkijken bij Fabienne: ‘Ik heb wel zes moodboards gemaakt voor de badkamer’

Fabienne Bolleman (35) woont met haar man Matthijs en twee kinderen op de Sint Annastraat in de binn...

 

adv.