Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van Dewi: ‘Hier koop ik de heerlijkste kazen’

Door Merel Schut 16 mei 2020

Waar moet je zijn, waar moet je wezen? De beste tips komen altijd van locals. Dewi Oudijk (32) woont in het Staatsliedenkwartier en deelt haar favoriete plekken in Alkmaar. Waar haalt ze de lekkerste kaas en waar drinkt ze in coronavrije tijden graag een biertje?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶
Indebuurt
Dewi Oudijk

Kaas van Daan

”Wij wonen op een fijne plek in Alkmaar en ik wandel vaak naar ‘onze’ versstraat op de N.G. Piersonstraat. Lekker brood van Bakkerij Beerse, de beste grillworst van Alkmaar bij slagerij Louter én de heerlijkste kazen bij Daan Blankendaal. Naast kazen heeft hij ook worstjes, noten én biertjes. Het enthousiasme van Daan is aanstekelijk.”


Meer over Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal ontdekken?

Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal

Vandaag gesloten

n.g. Piersonstraat 45 , Alkmaar

Sencha

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy k(w)oningsdag!🤴 #koningsdag #2020 #woningsdag #alkmaar #senchalunchstore #toedels

Een bericht gedeeld door Sencha Lunchstore 🌿 (@sencha_lunchstore) op

”Bij Sencha is het altijd gezellig druk. De zaak bruist en iedereen is er welkom, van jong tot oud. Een bomvolle vitrine met de lekkerste taartjes lacht je toe,  maar ook de broodjes die ze maken zijn heerlijk. Alles is met liefde gemaakt en met een glimlach opgediend. Ook ga ik er geregeld weg met een leuke woonaccessoire, want ze verkopen er van alles. Zelfs tijdens de coronacrisis knalt eigenares Loan door. Je kunt er nog elke dag terecht voor take away en je kunt bij gelegenheid ook heerlijke boxen bestellen zoals bijvoorbeeld met Pasen en Moederdag.”


Meer over Sencha Lunchstore ontdekken?

Sencha Lunchstore vintage

Gesloten10:00 - 17:30

Koorstraat 19, Alkmaar

Bekijk meer:vintage

Proeflokaal De Boom

Indebuurt
indebuurt Alkmaar

”Voor een avondje bij Proeflokaal De Boom ben ik altijd te porren. Er hangt daar altijd zo’n goede sfeer en ik ontmoet daar altijd nieuwe leuke mensen met mooie verhalen. Ed en zijn collega’s helpen je met de nodige humor aan het juiste biertje. Ze hebben veel specials op de tap en daarnaast een ook een uitgebreide vaste bierkaart. In de zomer is het er heerlijk op de terrasboot.”


Meer over Proeflokaal De Boom ontdekken?

Proeflokaal De Boom

Houttil 1, Alkmaar

De Binnenkomer

Indebuurt
indebuurt Alkmaar

”Bij De Binnenkomer komen wij thuis. Mijn vriend en ik zijn er dan ook vaak te vinden. Wanneer we ook aan komen waaien; er wordt altijd een plaatsje gecreëerd. Aan de bar (mijn favoriet door de zingende Jasper), achterin op de luie stoelen (die je soms moet delen met huiskat Fritz) of onder de heaters op het terras, het maakt mij niet uit want het is altijd beregezellig bij De Binnenkomer. Mijn favoriete gerecht? Echt alles is er lekker, maar voor een Nelisburger en een Fritzekind (bier) kun je mij wakker maken!”


Meer over De Binnenkomer ontdekken?

De Binnenkomer

Gesloten11:00 - 00:00

Kerkplein 6, Alkmaar

Bodrum


”Al meer dan tien jaar ben ik vaste klant bij Bodrum op de brug bij het Zevenhuizen, niet alleen vanwege de beste döner van Alkmaar, maar vooral door de vriendelijke eigenaar Adem. Bodrum heeft nogal wat transformaties ondergaan, van klein hutje, naar rode ‘doos’, tot het prachtige eethuis wat er nu staat. Met een heerlijk terras tussen de bomen van het park is het genieten van de Turkse pizza en een broodje Köfte.”


Meer over Bodrum ontdekken?

Bodrum

Gesloten11:00 - 21:00

Zevenhuizen 48 , Alkmaar

Ga je op pad naar een van deze vijf adressen? Houd je dan aan de maatregelen van het RIVM. Het kan zijn dat genoemde adressen gesloten zijn of aangepaste openingstijden hanteren in verband met het coronavirus.

Wil jij ook je favoriete plekken in Alkmaar delen met lezers? Vul dan dit formulier in!

Lees ook:

indebuurt

De favorieten van community manager Merel: ‘De koffie hier is zó lekker’

De allerbeste tips, die krijg je van locals. Want wie in een stad of dorp woont, kent vaak de leukst...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.