Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Alkmaarse favorieten van Maikel: ‘Het is hier lekker eigengereid en niet te gelikt’

Door Merel Schut 23 mei 2020

Waar moet je zijn, waar moet je wezen? De beste tips komen altijd van locals. Deze week deelt Maikel Ineke (33) zijn favoriete plekken in Alkmaar. Hij woont al 15 jaar in Alkmaar en maakt Podcast 67, een maandelijkse podcast over AZ.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶
Indebuurt
Maikel Ineke

Het Bolwerk

”Vanuit mijn woonkamer kijk ik uit op het Bolwerk, de oude stadswal van Alkmaar. Pas sinds ik op deze plek woon, nu bijna een jaar, besef ik hoe bijzonder dit stukje Alkmaar is. Oorspronkelijk de begrenzing van de stad en een onneembare horde voor de Spanjaarden, tegenwoordig een prachtig stukje groen. Je kunt er wandelen, hardlopen of lekker chillen aan het water. Dat laatste wordt vooral op warme dagen massaal gedaan.”

”Ik las over plannen om grote gedeeltes gras op het Bolwerk te verruilen voor bloemenvelden, omdat toeristen dit schijnen te waarderen. Ik hoop van harte dat dit niet wordt doorgezet, want het groen vervult een belangrijke functie voor bewoners van in en om de binnenstad die niet over een tuin beschikken.”

Café ’t Bruintje

Indebuurt
indebuurt Alkmaar

”Het ging, tot de coronacrisis uitbrak, goed met de Alkmaarse horeca. Er kwamen maandelijks nieuwe eet- of drinkgelegenheden bij en er ontstaan nieuwe uitgaanscentra. Denk bijvoorbeeld aan de relatief nieuwe horeca rond de Grote Kerk. Wat ik wel jammer vind, is dat steeds meer horecazaken er ontzettend gelikt uitzien. Van een overstyled interieur tot grote tv-schermen aan de muur. Weinig sfeervol en nogal inwisselbaar, als je het mij vraagt.”

”Ik hoop dat we authentieke plekken als café Bruintje voor de binnenstad kunnen behouden. Niet alles hoeft gelikt te zijn. Jammer dat een vrijplaats als Odeon ook al is verdwenen.”


Meer over Café ’t Bruintje ontdekken?

Café ’t Bruintje

Ritsevoort 28, Alkmaar

Kowalski

Indebuurt
Google Streetview

”Kowalski zit aan het Luttik Oudorp. Een plek waar geen inwisselbare Spotify-playlist standaard uit de speakers schalt, maar die karakter uitstraalt. Van de muziek tot het interieur: lekker eigengereid en niet te gelikt. O ja, en je kan er goede koffie drinken en lekker lunchen. Volgens mij kun je zelfs delen van het interieur kopen. Of ik heb vorige maand een vaas afgerekend, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was…”


Meer over Kowalski ontdekken?

Kowalski

Fnidsen 56, Alkmaar

De Hout

Indebuurt
Google Streetview

”Ik houd van mooie stadsparken. Alkmaar was, eeuwen geleden, één van de eerste steden in Holland die een park liet aanleggen. Het stadsbestuur zag in dat het een welkome afwisseling in de bebouwing van de stad is en dat de burgerij erbij gebaat is om lekker een luchtje te kunnen scheppen.”

”Als ik de Hout inloop heb ik altijd het idee dat ik een andere wereld betreed. Vroeger was dat vanwege de sfeer rond een wedstrijd van AZ, nu vind ik met name de Harddraverslaan en de Zandersloot, die uitmondt in het Heilooërbos, een magische plek om te hardlopen.”

All4Running

Indebuurt
Google Streetvuew

”Hardlopen is een leuke manier om nieuwe plekken in de stad te ontdekken. Het is een goed excuus om wijken in te lopen die normaal niet op je route liggen. Ik werk zelf bij hardloopspeciaalzaak All4running. Na werktijd voel ik me om meerdere redenen geroepen om lekker de deur uit te gaan. Liefst wat later op de avond, als het rustig is in de stad en je overal ongestoord kunt rennen. Extra tof vind ik dat we vorig jaar met All4running onze vernieuwde winkel op de Langestraat, tegenover de Hema, hebben geopend.”


Meer over All4Running ontdekken?

All4Running

Gesloten09:30 - 18:00

Langestraat 83, Alkmaar

Wil jij ook je favoriete plekken delen met lezers? Vul dan dit formulier in.

Meer lezen:

Indebuurt

De favorieten van Dewi: ‘Hier koop ik de heerlijkste kazen’

Waar moet je zijn, waar moet je wezen? De beste tips komen altijd van locals. Dewi Oudijk (32) woont...

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.