Alkmaarse Betty bedenkt speciale coronahelm: ‘Iedereen lachte me uit’

indebuurt Alkmaar

De Alkmaarse Betty Gerber (61) haalt alle Nederlandse media met haar zelfbedachte coronahelm. De speciale coronahelm, genaamd Eartmasq, maakte ze uit sociaal oogpunt. Toch levert het haar ook hoon op.  ”Ik maakte een tekening en ging wat rondbellen, maar iedereen lachte me uit.”

Betty is een rasondernemer en supercreatief. Ze is al jaren actief met bedrijven in sport en bewegen (zoals het produceren van kickboksvideo’s) vanuit een pand aan het Scharlo in Alkmaar. Daar is ze nu ook bezig met de coronahelm.

Misschien heb je haar al met helm op zien lopen in de Jumbo of de Albert Heijn XL? Dat mensen haar uitlachen, kan haar weinig schelen. ”Het is niet mijn bedoeling dat iedereen met zo’n helm op straat gaat lopen. Het is bedoeld voor ziekenhuizen, bejaardenhuizen en in vliegtuigen.”

Tekst loopt door onder de foto

indebuurt Alkmaar

Uitlachen

Ze kwam op het idee vanwege haar zieke vriendin Els. Die moet vaak voor extra onderzoek naar de dokter, maar Betty mag niet meer mee. ”Als ze geopereerd moet worden, mag er niemand langskomen. Nou, met deze helm wel! Dus ik maakte een tekening en ging wat mensen bellen, maar iedereen lachte me uit. Dat had ik wel verwacht hoor.”

Aan de keukentafel

Toch wist ze wat mensen te verzamelen die haar hielpen een prototype te maken. ”Ik heb dit gewoon aan de keukentafel gemaakt. Ik vind het zo bijzonder dat ik hier nu mee moet komen! Maar ik hoop dat mensen zeggen: ‘goed idee Betty, we sturen het naar TNO en we gaan ze maken.” Ze is inmiddels bezig met het derde prototype. ”Je kunt er natuurlijk veel meer in maken: airco of speakers zodat je radio kunt luisteren. Of kijk maar naar die jongens van de Formule 1, die met een zakje vloeistof aan de heup kunnen drinken met helm op.”

Op internet stromen de reacties binnen en die zijn soms niet mals. Toch heeft Betty al veel bestellingen binnen. De helm kost nu € 149,-. In deze video legt Betty uit hoe de Eartmasq werkt:

Lees ook:

  • De favorieten van Frances: ‘Met een maaltijd van deze toko maak je mij écht blij’

    Waar moet je zijn, waar moet je wezen? De beste tips komen altijd van locals. Deze keer deelt Frances Roselaar...

Meer in deze categorie

Alkmaarders

Ga naar “Favorieten van Alkmaarders: 5 x fijne tips van locals”

Favorieten van Alkmaarders: 5 x fijne tips van locals

Ga naar “7 x Alkmaarse buren die iedereen herkent (en misschien ben jij er zelf ook een)”

7 x Alkmaarse buren die iedereen herkent (en misschien ben jij er zelf ook een)

Ga naar “6 x liefdesverhalen uit Alkmaar om van te smelten”

6 x liefdesverhalen uit Alkmaar om van te smelten

In onze gids