Alkmaar

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alkmaars model Debbie (25) zette de Moeder Aan Moeder-markt op

Door Merel Schut 15 mei 2020

De Alkmaarse Debbie Dhillon (25) zag al heel wat van de wereld maar is inmiddels weer terug in de stad waar ze opgroeide. Met haar dochter Jenaira (2) woont ze in Alkmaar terwijl haar partner Gino in Slowakije zit, omdat hij daar voetbalt. Ruim twee jaar geleden zette Debbie in Alkmaar de Moeder aan Moeder-markt op. Ze vertelt vol enthousiasme hoe dat idee tot stand kwam.

Toen hun dochter drie weken was, verhuisden Debbie en Gino naar Engeland. Hij ging daar als voetballer aan de slag, Debbie ging met hem mee. ”Toen Jenaira ongeveer drie maanden was, bezocht ik daar een Moeder aan Moeder-markt (de verkoop van tweedehands kinderkleding). Ik vond het zo’n goed idee want kindjes groeien zo snel uit hun kleding. Ik was toen ook supergoed geslaagd voor mijn dochter. Ik heb zelf ook dozen vol kinderkleding, ik krijg als influencer veel opgestuurd. Maar, wat doe je daar dan mee als ze eruit gegroeid zijn? Ik dacht: ‘misschien kan ik dit zelf opzetten in Nederland’?”

Alles onder één dak

Debbie deed, eenmaal terug in Nederland, wat research. In de omgeving van Alkmaar bleek niet zoiets te zijn als een Moeder aan Moeder-markt zoals zij in Engeland had bezocht. ”Je hebt natuurlijk wel verkoop van kleertjes op Koningsdag maar dat is maar een dag in het jaar. Het is dan ook niet altijd gemakkelijk om de juiste maat of stijl te vinden. Met een speciale Moeder aan Moeder-markt heb je alles onder één dak en ben je niet afhankelijk van het weer. Het is ideaal voor de verkoper want de juiste doelgroep komt erop af. En de koper hoeft niet te struinen en betaalt geen verzendkosten.”

Inmiddels bestaat de Moeder aan Moeder-markt die Debbie in Alkmaar opzette alweer twee jaar. Ze begon in wijkcentrum Mare Nostrum. ”Ik groeide op in Alkmaar en zat op het Dalton College. Ik kende de aula van Mare Nostrum dus omdat daar altijd onze kerstgala’s plaatsvonden. Inmiddels is de markt verplaatst naar wijkcentrum Daalmeer, waar we twee edities hebben gehad. Dat is ook een superfijne plek.”

5 april zou alweer de tiende editie plaatsvinden maar de coronacrisis zette een streep door het evenement. ‘”Dat is echt balen. Ik organiseer het nu ongeveer elke drie maanden en alle edities waren uitverkocht. Mensen komen echt elke keer terug en vertellen het weer aan vriendinnen.”

Holland’s Next Top Model

Niet alleen de markt ligt stil, ook haar werk als model. Debbie deed in 2014 mee aan Holland’s Next Top Model en haalde de finale. Nicky Opheij ging er in dat seizoen vandoor met de winst en Debbie werd derde, maar het balletje ging voor Debbie wel rollen in de modellenwereld. ”Ik ben toen vier maanden in India geweest voor shoots. Maar, ik had toen al een relatie met Gino en omdat hij voetbalde wisten we: een van de twee zal de ander moeten nareizen. Dus uiteindelijk ben ik met hem meeverhuisd naar Praag. Hier heb ik toen ook een modellen-agentschap gevonden en een tijdje modellenwerk gedaan. Uiteindelijk raakte ik zwanger en ben ik bijna anderhalf jaar fulltime moeder geweest. Na een jaar wilde ik het modellenwerk weer oppakken en dat doe ik dus inmiddels ook alweer langer als een jaar. Al ligt dat door de coronacrisis ook honderd procent stil nu.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Waiting for Gino like.. vandaag is het alweer 3 maanden geleden dat we Gino voor het laatst zagen 😔hoelang gaat dit nog duren gaat er voortdurend door mijn hoofd. Hij moet daar blijven voetballen en krijgt geen vrij. Dus de enigste optie zou zijn als wij het land daar weer in mogen. Zodat we hem daar dan kunnen ontmoeten. We videobellen elke dag dus dat scheelt wel. In ieder geval zien we elkaar dan een soort van. En verder probeer ik elke dag gewoon positief te zijn, een lach op mijn gezicht te hebben en elke dag weer leuke dingen met Jenaira te doen💕Want met een verdrietige en chagrijnige mama is een kind ook niet blij. Gelukkig heb ik het ook super druk met van alles en nog wat dus wat dat betreft is dat wel fijn dat de dagen snel voorbij gaan. En we hopelijk dan ook sneller bij de dag komen dat we weer herenigd kunnen worden! ❤️🙌🏼

Een bericht gedeeld door Debbie Dhillon (@debbiedhillon) op

 Bovendien heeft ze haar vriend Gino al drie maanden niet gezien. Hij voetbalt bij AS Trenčín in Slowakije en komt uit voor het nationaal elftal van Curaçao. ”Hoewel de competitie stilligt, moet hij zes dagen per week trainen. Bovendien kunnen wij het land niet in. Dus we hebben elkaar nu al een tijdje niet gezien. Gelukkig heb ik mijn vrienden en familie hier.” 

Landelijke Moeder aan Moeder-markten

Maar, Debbie zit echt niet bij de pakken neer, ze is nu druk bezig met een landelijke uitrol van de Moeder aan Moeder-markt. ”Ik krijg altijd best veel vragen van mensen of ze in hun eigen stad ook een Moeder aan moeder-markt kunnen starten. Daarom werk ik nu hard aan het concept, zodat ik het gelijk kan lanceren als de coronacrisis voorbij is. Ik wil er een franchise van maken, omdat lokale initiatiefnemers het beste weten in welke wijken veel gezinnen wonen.”

De volgende markt zou op 28 juni zijn. Omdat Debbie nog hoop heeft dat het misschien door kan gaan, is het nog niet geschrapt in de agenda. Als er volgende maand geen versoepeling is voor evenementen, zal deze editie helaas gecanceld worden. Wil jij het meteen weten wanneer de volgende Moeder aan Moeder-markt weer plaatsvindt? Volg het evenement dan op Instagram.

FHM 500

Debbie is trouwens genomineerd als ‘WAG van het jaar’ voor de FHM 500, een lijst met de vijfhonderd mooiste meiden van Nederland volgens mannenblad FHM. ‘WAG van het jaar’ betekent voetbalvrouw van het jaar. Je kunt op haar stemmen, dat vindt ze leuk!

Meer lezen:

Indebuurt

Bertje Doperwtje: ‘Het zijn uiterst bijzondere tijden’

Het is een vertrouwd beeld in Alkmaar: muzikant Bertje Doperwtje die liedjes schreeuwt (zoals hij he...

adv.