5 redenen waarom je liever in Alkmaar woont dan in Amsterdam

Alkmaarders zijn trots op hun stad, en terecht! Het is gezellig, je kunt er goed uitgaan en winkelen en de mensen zijn vriendelijk en lekker nuchter. Net als in andere grote steden is de huizenmarkt hier verhit. We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen dat dit logisch is, want je woont hartstikke fijn in Alkmaar. Moet je daar nog iemand van overtuigen? Dan geven wij je hierbij 5 redenen waarom je liever in Alkmaar woont dan in Amsterdam.

De horeca

indebuurt Alkmaar (Foto van het Waagplein, voordat de coronacrisis uitbrak)

Pre-corona was het áltijd druk in Amsterdam, een tafeltje scoren en dan ook nog aandacht krijgen van de bediening was een uitdaging. In Alkmaar, daarentegen, is uit eten gaan een feestje. Of je nou naar het Waagplein gaat, reserveert bij een restaurantje aan de Turfmarkt of de rust opzoekt bij het IJkgebouw; je zit altijd goed.

AZ

Indebuurt
ANP

Zei daar iemand Ajax? AZ zul je bedoelen! Hier hoeven we niet zoveel maar aan toe te voegen, toch? Hoewel de competitie vroegtijdig stopte vanwege het coronavirus, leek het erop dat we in Alkmaar het kampioenschap weer zouden binnenhalen. AZ is Alkmaars trots, punt uit!

Winkelen

indebuurt Alkmaar

Niet zelden horen we niet-Alkmaarders verbaasd verzuchten hoe fijn het winkelen is in onze stad. De boetiekjes, de zijstraatjes, wat grote winkelketens: het is goed shoppen in Alkmaar! Dan wijk je toch niet meer uit naar de Amsterdamse Kalverstraat waar je over de hoofden kunt lopen?

Wist je trouwens dat Alkmaar zelfs een vintage-winkelroute heeft?

Parkeren

indebuurt Alkmaar

Oké, we zullen hier niet beweren dat parkeren perfect gaat in Alkmaar. Maar dat het hier makkelijker en betaalbaarder is om dicht bij de stad te parkeren, is een feit! In Amsterdam betaal je de hoofdprijs om je auto een paar uurtjes te parkeren. En als het tegen zit, moet je dan nog het OV pakken naar je eindbestemming. Nee hoor, dat hebben we hier beter voor elkaar.

Parken

indebuurt Alkmaar

Wie de rust wil opzoeken in Alkmaar, wijkt uit naar een van de vele parken. Regelmatig vertellen locals in de rubriek ‘Favorieten van’ dat ze graag hardlopen of wandelen in de Alkmaarderhout. Anders dan hier, is het in het Amsterdamse Vondelpark – net als in de rest van de stad – superdruk: zie daar maar eens een plekje te vinden met je kleed.

Geef ons de Alkmaarderhout maar, of het Oosterhout. Ruimte zat!

Meer lezen:

 • Deze 5 dingen mag je écht niet meer zeggen over Alkmaar

  Alkmaar, van de kaas hé? Jahaaaa! Van sommige opmerkingen over Alkmaar krijgen we spontaan allergische vlekken in ons nek. Want...

 • De favorieten van: Hier eet zanger Tommie Christiaan graag in Alkmaar

  Waar moet je zijn, waar moet je wezen? De beste tips komen van locals. Zanger en musicalster Tommie Christiaan is...

 • 7 x deze YouTube-video’s zijn in Alkmaar opgenomen

  Het internet staat boordevol bizarre filmpjes. Ook in Alkmaar worden gekke dingen gefilmd en op sociale media gedeeld. We zetten...

  Indebuurt
 • 7 x weetjes over Alkmaar waar je gegarandeerd indruk mee maakt

  “Houd je het nog uit thuis? Wat een gekke tijden, hè…” Ben je het stiekem ook zat dat het tijdens...

  Indebuurt

 

Meer in deze categorie

Alkmaarders

Ga naar “Favorieten van Alkmaarders: 5 x fijne tips van locals”

Favorieten van Alkmaarders: 5 x fijne tips van locals

Ga naar “7 x Alkmaarse buren die iedereen herkent (en misschien ben jij er zelf ook een)”

7 x Alkmaarse buren die iedereen herkent (en misschien ben jij er zelf ook een)

Ga naar “6 x liefdesverhalen uit Alkmaar om van te smelten”

6 x liefdesverhalen uit Alkmaar om van te smelten

In onze gids